Zeldzame gast: Silas de albino-egel

In onze egelopvang verwelkomden wij een zeldzame gast: Silas, de albino-egel. Een opvallende verschijning met lichte stekels en een bleek huidje. We vangen hem op omdat hij problemen heeft met zijn luchtwegen.
Zeldzame gast: Silas de albino-egel

Silas' logeeradresjes

Silas werd ontdekt in Gemert. Hij viel niet alleen op door zijn lichte stekels, roze neus en rode ogen, maar ook omdat hij zwaar ademde. De dierenambulance bracht Silas een bezoekje en concludeerde al snel dat het niet goed met hem ging. Via Dierenopvangcentrum De Doornakker, kwam Silas terecht bij Vogelrevalidatiecentrum Zundert, waar hij uitvoerig werd onderzocht. Hij kreeg medicijnen tegen het zware ademen en werd van de wormpjes in zijn ontlasting afgeholpen.

Silas de albino-egelWe komen bij Egelopvang Papendrecht bijna nooit albino-egels tegen.

Silas maakt zijn entree

Silas bracht ruim tien dagen door bij de wildopvang in Zundert, maar was nog altijd niet de oude. We nemen vaker egels over van de wildopvang en ook Silas kwam bij onze specialistische egellocatie terecht voor het vervolg van zijn hersteltraject. Zoals onze naam al doet vermoeden, vangen we alleen egels op. Honderden soortgenoten passeerden de revue, maar een albino-egel zien we bijna nooit.


Hoe gaat het nu?

Het gaat steeds beter met Silas. Toen hij bij ons binnenkwam had hij nog altijd last van een luchtweginfectie. Daarvoor hebben we hem inmiddels twee kuren gegeven. Dit moeten we nog voortzetten, want zijn ademhalingsproblemen zijn nog niet helemaal weg. En hoe gaat het verder met hem? "Meneer moet afvallen", vertelt egelverzorger Kirsten, "onze Prince Charming weegt nu 1250 gram, maar een egel van zijn bouw moet ongeveer 900 a 1000 gram wegen." Onze medewerkers doen hun uiterste best om deze lekkerbek weer topfit te krijgen. En zolang hij in onze opvang verblijft, genieten we volop van zijn bijzondere verschijning (met mate natuurlijk, het blijft een wild dier). We houden jullie op de hoogte over Silas!