1,4 miljoen handtekeningen voor einde aan dierproeven

Europese dierenrechtenorganisaties hebben meer dan 1,4 miljoen handtekeningen verzameld met het Europese burgerinitiatief 'Cosmetica zonder dierenleed, maak Europa dierproefvrij'. Er waren een miljoen handtekeningen nodig om de Europese Commissie het verzoek in overweging te laten nemen.

1,4 miljoen handtekeningen voor einde aan dierproeven

Meer dan tien miljoen dieren, zoals katten, honden, konijnen, muizen en andere dieren, lijden elk jaar een vreselijk bestaan in Europese laboratoria. Met dit burgerinitiatief geven de Europese burgers aan dat er een einde moet komen aan het gebruik van dieren om ingrediënten voor cosmetica en andere chemische stoffen te testen.

Het burgerinitiatief werd in augustus 2021 gelanceerd door dierenbeschermingsorganisaties Eurogroup for Animals (waar ook wij lid van zijn), Cruelty Free Europe, PETA, de European Coalition en de European Coalition to End Animal Experiments (waar onder meer Animal Rights lid van is).

"We hopen dat de Europese Commissie en de nationale regeringen deze keer de standpunten van het publiek en het Europees Parlement respecteren en actie ondernemen om een ​​ambitieus en urgent plan voor te stellen voor de overgang naar een diervrije wetenschap, wat ook een betere bescherming oplevert voor mensen, andere dieren en het milieu”, aldus Reineke Hameleers, CEO, van de Eurogroup for Animals.

Lees meer bij de Eurogroup for Animals:

Naar de site

Voor een wereld zonder dierproeven

Wij vinden dat er zo snel mogelijk gestopt moet worden met dierproeven. In ons land wordt hier gelukkig steeds meer over nagedacht en met succes aan gewerkt.