Over onze asielen

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in een van onze opvangcentra.

Over onze asielen

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming duizenden dieren op in haar asielen. Sommige zijn verdwaald, hebben gezworven en honger geleden. Andere zijn gedumpt of kunnen niet langer door hun eigenaar worden verzorgd. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen.

We bieden ze tijdelijk onderdak en ze krijgen extra medische verzorging als dat nodig is. Wat we voor deze dieren willen, is boven alles een nieuw thuis. In negen van de tien gevallen lukt dat snel.

asiel asielen hond in asiel

De opvang van dieren in onze dierenasielen beperkt zich niet tot honden en katten. Ook konijnen en knaagdieren die zijn gedumpt of afgestaan door hun eigenaar kunnen er terecht. Daarnaast zijn er voor exotische dieren, vogels en in het wild levende dieren specialistische opvangcentra.

Op de website ikzoekbaas.nl vind je alle dieren die in onze asielen wachten op een nieuw baasje. Hier vind je ook de contactgegevens van de asielen.

Bezoek een asiel?

Onze dierenopvangcentra zijn alleen op afspraak te bezoeken. Bekijk de openingstijden van de locaties om te zien wanneer de asielen telefonisch bereikbaar zijn of om een e-mail te sturen.

Steeds meer asieldieren hebben extra zorg nodig

Voor 80% van onze asieldieren vinden we binnen drie maanden een nieuw thuis. Helaas hebben niet alle dieren zoveel geluk. Maar liefst 1 op de 5 dieren die wij opvangen heeft extra zorg nodig. Ze hebben bijvoorbeeld last van een medische aandoening zoals nierfalen, huidproblemen of diabetes of hebben extra aandacht of intensieve begeleiding nodig. Vaak als gevolg van slechte verzorging, doordat ze zijn gedumpt of mishandeld.

asiel asielen hond in asiel


Hebben deze asieldieren nog een kans?

Jazeker. Maar dan moeten ze wél eerst fit zijn. Daarom geven wij ze de medische zorg die ze nodig hebben. En honden 'met een gebruiksaanwijzing' krijgen extra begeleiding, training en zo nodig gedragstherapie. En veel liefde natuurlijk. Net zolang tot ze klaar zijn voor een nieuwe eigenaar.

De intensieve begeleiding en medische zorg van deze asieldieren kost geld, veel geld. Dit komt bovenop de kosten voor de dagelijkse opvang. De Dierenbescherming zet zich hier graag voor in. Om alle dieren de zorg te geven die zij nodig hebben, zijn we geheel afhankelijk van dierenvrienden. Daarom vragen we deze zomer extra aandacht voor onze asieldieren. Mogen we ook op jouw hulp rekenen?

Kijkje in de keuken

Benieuwd naar wat de medewerkers in onze dierenasielen doen?

Doe een gift

Samen tegen dierenleed

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming duizenden dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen. We doen dit graag, maar kunnen niet zonder jouw hulp.

Gift van € 10
Gift van € 25
Gift van € 50
Ander bedrag