Asielen

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in een van onze opvangcentra. We bieden ze tijdelijk onderdak en ze krijgen extra medische verzorging als dat nodig is. Wat we voor deze dieren willen, is boven alles een nieuw thuis. In negen van de tien gevallen lukt dat snel.

De opvang van dieren in onze dierenasielen beperkt zich niet tot honden en katten. Ook konijnen en knaagdieren die zijn gedumpt of afgestaan door hun eigenaar kunnen er terecht. Daarnaast zijn er voor exotische dieren, vogels en in het wild levende dieren specialistische opvangcentra, die vaak kunnen rekenen op onze steun.

Op ikzoekbaas.nl vind je alle dieren die in onze asielen wachten op een nieuw baasje.

Asiel zoekt vrijwilligersFemke van Hettema is vrijwilligster bij het Kerbert Dierentehuis. Omdat dit dierenopvangcentrum vrijwilligers nodig heeft, maakte zij met haar zus dit filmpje. Alle dierenopvangcentra zijn eigenlijk altijd op zoek naar vrijwilligers. Loop dus eens binnen bij het asiel in je buurt!