Opvang in gastgezinnen

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten (waarvan héél véél kittens) hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. De kittens worden liefdevol opgevangen bij onze gastgezinnen.

Gastgezin voor kittens

Ieder jaar stromen er zo'n 3400 jonge kittens binnen die onze hulp nodig hebben. We vinden ze op de gekste plekken: in struiken, op hooizolders, op schoolpleinen en zelfs in containers. Deze jonge dieren zijn uiterst kwetsbaar. Ze hebben intensieve (medische) zorg nodig om te kunnen overleven. We zijn blij dat we ze kunnen onderbrengen bij onze 450 gastgezinnen die ze de zorg bieden die ze zo hard nodig hebben.

De opvang van kittens (zonder moederpoes) is intensief. De eerste vier weken moeten ze iedere twee uur flesvoeding krijgen, ook ’s nachts.

Socialisatie dankzij een fijne thuissituatie

Zoals met alle jonge dieren is het voor de socialisatie van kittens van groot belang om met zoveel mogelijk prikkels in aanraking te komen. Denk aan andere dieren, kinderen, geluiden en contact met mensen. Ook daarom vangen we deze jonge katjes op in gastgezinnen. Veel liefde, geduld en goede zorg zijn de beste ingrediënten om van een schuwe of zwervende kitten een geweldig huisdier te maken.

Andere dieren

Voor andere dieren kiezen we er ook voor om ze tijdelijk op te vangen in een gastgezin. Denk bijvoorbeeld aan zieke dieren en dieren waarvan het baasje is overleden. Deze dieren worden bij een gastgezin ondergebracht, terwijl er gezocht wordt naar een nieuw thuis. Een gastgezin kan 24 uur per dag aandacht en zorg bieden die deze dieren nodig hebben.

Vind jij het ook belangrijk dat jouw dier goed achterblijft na jouw overlijden? Lees dan hier meer informatie.

Aanmelden als gastgezin?

Lijkt het jou wel wat om te helpen als gastgezin? Dit is wat we van je vragen:

  • Vanwege dierenasiel- en dierenartsbezoekjes, heb je een auto + rijbewijs nodig.
  • Heb je eigen huisdieren? Ze moeten volledig gevaccineerd zijn.
  • Voor kittens is het handig een aparte kittenruimte in te richten in je huis.
  • Je hebt thuis ook toegang tot internet nodig.
  • Je moet in staat zijn om naar een door ons aangewezen dierenarts te gaan, indien nodig.
  • En natuurlijk moet je 24 uur per dag liefdevolle en vaak ook intensieve zorg kunnen bieden.

Voldoe jij aan deze punten? Neem contact op met het Dierenbeschermingsasiel in jouw buurt om je aan te melden als gastgezin.

Locaties dierenasielen Dierenbescherming

1/3