Tim en Teuntje hadden een zware start

Gastgezin Nannette vertelt

“Ik kreeg een kooi met een doek erover in handen geduwd. Het dierenasiel had een groep katten binnengekregen en zocht met spoed een gastgezin voor mama Amber en haar drie weken oude kittens Tim en Teuntje.”

Door: Marlijn de Jager-Gerhardt Online redacteur

Tim en Teuntje hadden een zware start

“Nadat ze ons belden, stonden mijn man en ik direct op de stoep. De katten stonken vreselijk, ik heb ze gelijk in een schone bench gelegd en ontvlooid. De eerste dagen leken goed te gaan. Tim en Teuntje dronken bij hun moeder en ze wenden langzaam aan onze aanwezigheid. Maar daarna begon Teuntje moeilijk te ademen en groeide hij niet. De dierenarts constateerde een longontsteking en gaf een dosis antibiotica.”

Het loopt niet altijd goed af

“Na een paar dagen ging het opnieuw mis, hij ademde weer moeilijk en was zwak. Ik bracht Teuntje naar de dierenarts en verwachtte hem na een paar uur op te kunnen halen. Het nieuws dat hij het niet had gered sloeg in als een bom. Normaal zie ik zoiets wel aankomen, maar nu had ik het niet verwacht. Teuntje had te veel complicaties, de dierenarts en dierverzorger besloten hem in te laten slapen om hem meer leed te besparen. Ik was een dag of twee van slag, dan komt er zo’n klein bolletje binnen en dan is hij er al zo snel niet mee… Zo kan het ook gaan, jonge kittens zijn zo ontzettend kwetsbaar.”

Teuntje.

Van blazen naar spinnen

“Tim en Amber bleven nog vijf weken bij ons. Bij binnenkomst waren ze totaal niet gesocialiseerd. Amber was angstig en blies heftig naar ons en haar kittens kopieerden dit gedrag onmiddellijk. Een paar weken intensieve aandacht deden wonderen. Amber loopt nu spinnend rond, dat is natuurlijk super! Tim blijkt ook niet zo’n sterk katje. Hij kwakkelt nog altijd en heeft steeds last van Giardia: een duidelijk bewijs van een slechte weerstand. Kijk, als hij het niet had overleefd zou me dat niet verbaasd hebben, ik vind het natuurlijk verdrietig, maar hij kwakkelde erg… Toch hield ik goede hoop. Hij is samen met zijn moeder terug naar het dierenasiel gegaan en werd goed in de gaten gehouden. Ja, dit was écht een droevig nestje. Dat is niet nieuw voor me hoor. Kittens, vooral die hele kleintjes, zijn nu eenmaal niet sterk. Ik ben blij dat ik iets voor ze kan betekenen.”

Mama Amber en Tim.