Laat na via het testament

Uw nalatenschap is van grote waarde

Als u niet alleen bij leven, maar ook daarna uw zorg voor dieren wilt laten voortleven, kunt u de Dierenbescherming opnemen in uw testament. Zo maakt u ook in de toekomst een verschil voor dierenwelzijn.

Uw liefde voor dieren laten voortleven

Als de afgelopen jaren ons iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat onze levens van de ene op de andere dag kunnen veranderen. En ook al denken de meeste mensen er liever niet te veel over na; het is belangrijk om nu alvast bezig te zijn met de toekomst. En wat we willen nalaten als we er op een dag niet meer zijn. Met een testament legt u vast voor wie u na over­lijden zorg wilt dragen. Uw dierbaren bijvoorbeeld of een goed doel van uw keuze. In onze brochure vertellen we u over de mogelijkheden om na te laten aan de Dierenbescherming.

Samen maken we dierenwelzijn vanzelfsprekend

Dieren verdienen een goed leven, en mensen die voor ze opkomen als dat nodig is. Nu, maar ook in de toekomst. De Dierenbescherming zet zich al zo’n 160 jaar in voor dieren in nood. Dat doen we met de hulp van een heleboel lieve dierenvrienden zoals u.

‘Samen maken we dierenwelzijn vanzelfsprekend’; het is onze lijfspreuk voor de komende jaren. We willen mensen verleiden met ons mee te doen door te laten zien dat het anders kan. Dat we een keuze hebben en dat er vaak al inspirerende voorbeelden zijn.

Als u de keuze maakt om de Dierenbescherming op te nemen in uw testament, helpt u ons op te komen voor alle dieren in Nederland en draagt u ook in de toekomst bij aan het verbeteren van dierenwelzijn. De Dierenbescherming is geen overheidsinstelling, wij kunnen ons werk dus enkel doen dankzij giften en contributie van leden en donateurs. Elk bedrag, groot of klein, is daarom bijzonder welkom.

ANBI

De Dierenbescherming is een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat u vrij van erfbelasting kunt nalaten. Daardoor komt uw bijdrage volledig ten goede aan de dieren. En dat is zeer welkom: ook in de toekomst zullen de dieren uw hulp hard nodig hebben! De Dierenbescherming is namelijk geen overheidsinstelling en is daarom volledig afhankelijk van giften.

Persoonlijk contact

We begrijpen goed dat u met zo’n belangrijke beslissing niet over één nacht ijs wilt gaan. Wij bieden u een helpende hand door in een persoonlijk gesprek samen te kijken naar uw wensen en persoonlijke situatie. We vertellen u graag wat uw nalatenschap voor dierenwelzijn in Nederland kan betekenen en op welke manieren u kunt nalaten (bijvoorbeeld aan specifieke projecten). Ook kunnen we doorspreken of en hoe we de zorg voor uw huisdier op ons zullen nemen en of het wenselijk is dat de Dierenbescherming het executeurschap verzorgt.

U kunt naar ons kantoor in Den Haag komen, maar een gesprek bij u thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen met één van onze relatiebeheerders.

T 088 811 30 66
E nalaten@dierenbescherming.nl

Testament

Wanneer u wilt nalaten aan de Dierenbescherming, kunt u dit opnemen in uw testament. In een testament kunt u één of meer personen of organisaties tot erfgenaam benoemen. U legt erin vast wie wat ontvangt. Dat kan een vast bedrag zijn, maar ook een percentage van uw vermogen, een kunstwerk of bijvoorbeeld een huis. Indien u de Dierenbescherming in uw testament wilt benoemen, kunt u de volgende gegevens gebruiken

De Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren is gevestigd aan:
Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40407319.

Doe de test

Een mooie manier van geven

Als u nalaat aan de Dierenbescherming is het mogelijk om er een doelbestemming aan te koppelen. U geeft daarmee aan waar uw nalatenschap aan moet worden besteed: een specifiek dierenwelzijnsproject bijvoorbeeld of een structurele dierenwelzijnsverbetering op de lange termijn.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Liefde voor dieren laten voortleven

Als je niet alleen bij leven, maar ook daarna je zorg voor dieren wilt laten voortleven, kun je de Dierenbescherming opnemen in je testament. Vraag voor meer informatie onze brochure aan.

Vraag de brochure aan