Team Bijzondere Giften

Ontmoet het team

Wil je meer weten over de mogelijkheden om na te laten aan de Dierenbescherming of heb je behoefte aan een persoonlijk advies voordat je naar een notaris gaat? Neem dan gerust contact op met ons team Bijzondere Giften.

Mensen die ervoor kiezen om de Dierenbescherming op te nemen in hun testament, laten daarmee hun liefdevolle zorg voor dieren voortleven.

Wij vertellen u wat uw nalatenschap voor het welzijn van dieren kan betekenen, en in welke vorm u aan de Dierenbescherming kunt nalaten. U bent welkom op ons kantoor in Den Haag, maar wij komen ook graag bij u thuis.

Direct naar contactgegevens

Ons team Bijzondere Giften stelt zich graag aan u voor

Agnes van Veen

“Dieren krijgen de zorg die ze nodig hebben”

"De kat van mijn vriend, Poes heet ze, heeft een uitgesproken karakter. Het is een echte prinses op de erwt, maar je weet wat je aan haar hebt. Omdat dieren niet voor zichzelf kunnen opkomen, lever ik graag mijn bijdrage aan het werk van de Dierenbescherming. Samen met gedreven experts en vrijwilligers zorgen we dat dieren de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ook het Beter Leven Keurmerk, noodhulp, preventie en lobby spreken mij erg aan. Het geeft me als relatiebeheerder een fijn gevoel om te weten dat nalatenschappen terechtkomen op de plek waar ze hard nodig zijn; de hulp aan dieren. En dat ik mensen kan helpen om hun wensen in vervulling te laten gaan. Dat hangt samen met eigen ervaringen. Door sterfgevallen in mijn omgeving ben ik me bewuster geworden van de vergankelijkheid van het leven en wat je wil nalaten als je er op een dag niet meer bent.”

Jana van Muijden:

“Ik help graag om ieders wensen vast te leggen”


“Dieren hebben een belangrijk plekje in mijn hart. Mijn man en ik hebben drie katten, die alle aandacht van ons krijgen. Het contrast tussen de liefde voor mijn dieren en de schrijnende situaties van verwaarlozing waar we als Dierenbescherming vaak mee worden geconfronteerd, raakt me diep. Daarom vind ik het zo belangrijk dat de organisatie er is.

Onze vele vrijwilligers en medewerkers staan dag en nacht klaar voor dieren in nood en allemaal leveren ze een bijdrage aan het welzijn van dieren in ons land. Uiteindelijk blijft dierenhulp altijd mensenwerk. De behoefte om ook na overlijden zorg te blijven dragen voor het welzijn van dieren is voor veel mensen een belangrijke reden om na te laten aan de Dierenbescherming. Ik help u graag om uw wensen goed vast te leggen in uw testament. Uw persoonlijke verhaal vormt voor mij daarbij een leidraad.”

Sonja de Boo-Koremans

“De persoonlijke gesprekken zijn altijd bijzonder”

“In mijn functie als relatiebeheerder ontmoet ik mooie mensen en hun dieren en mag ik luisteren naar de motivatie die zij hebben om aan de Dierenbescherming te schenken of na te laten. Ik kan u vertellen dat dit bijzondere, warme gesprekken zijn. Ik ben zelf met dieren opgegroeid en mijn man en ik hebben twee katten. Een nieuwsgierige, vrolijke rooie kater en een zachte cyperse ‘dame’ op leeftijd.

De Dierenbescherming komt op voor alle dieren en is breed georiënteerd. Van de jaarlijkse paddentrek tot lobbywerk om dierenwelzijn op de agenda te krijgen. Als er een specifiek onderwerp is wat mensen aanspreekt, kunnen zij schenken of nalaten met een doelbestemming. Ik denk graag mee en geef advies over de mogelijkheden. Samen met collega’s klaarstaan voor mens én dier inspireert elke dag weer.”

Contactgegevens

Agnes van Veen, Jana van Muijden en Sonja de Boo-Koremans

088 81 13 066

Dierenbescherming
Postbus 85980
2508 CR Den Haag
nalaten@dierenbescherming.nl