Team Bijzondere Giften

Wil je meer weten over de mogelijkheden om na te laten aan de Dierenbescherming of heb je behoefte aan een persoonlijk advies voordat je naar een notaris gaat? Neem dan gerust contact op met ons team Bijzondere Giften.

Mensen die ervoor kiezen om de Dierenbescherming op te nemen in hun testament, laten daarmee hun liefdevolle zorg voor dieren voortleven.

Samen bekijken we je persoonlijke situatie en zetten we je wensen overzichtelijk op een rijtje. Wij vertellen wat je nalatenschap voor het welzijn van dieren kan betekenen, en welke mogelijkheden er zijn. Je bent welkom op ons kantoor in Den Haag, maar wij komen indien gewenst ook bij je thuis.

Ons team Bijzondere Giften stelt zich graag aan je voor


Sonja de Boo-Koremans


"Het werken voor de Dierenbescherming in deze functie voelt voor mij heel bijzonder in meerdere opzichten. Allereerst kan ik een bijdrage leveren aan de droom die we hebben bij de Dierenbescherming: een vanzelfsprekend diervriendelijk Nederland. Bovendien mag ik mensen en hun geliefde dieren ontmoeten en de motivaties horen waarom men wil schenken of nalaten aan de Dierenbescherming. Ik kan u vertellen dat het altijd weer bijzondere, warme gesprekken zijn. Het ontmoeten van zoveel lieve en hartelijke dierenvrienden maakt elk contact onvergetelijk. 

Zelf ben ik ook met dieren opgegroeid en mijn man en ik hebben twee katten thuis. Een supernieuwsgierige aanhankelijke vrolijke rooie kater en een zachte cyperse ‘dame’ op leeftijd. Dieren brengen veel vreugde en liefde in het leven van mensen. Ze zijn zo puur maar kunnen helaas niet voor zichzelf opkomen in deze wereld.

De Dierenbescherming komt op voor alle dieren en is op vele vlakken actief. Van paddentrekacties tot lobbywerkzaamheden om dierenwelzijn op de agenda te krijgen binnen de plaatselijke en landelijke politiek. Als er een bepaald onderwerp is wat mensen aanspreekt kunnen zij ook doelgericht schenken of nalaten. Ik vind het bijzonder boeiend om hierover mee te denken en advies te geven. Samen met mijn collega’s klaar staan voor mens én dier inspireert elke dag weer."

Jana van Muijden:


"Al van kleins af aan hebben dieren een plek in mijn hart veroverd. Er was altijd een kat of een hond in ons gezin en het besef van verantwoordelijkheid voor hun welzijn was voor mij vanzelfsprekend. Toen mijn man en ik zelf voor de keuze stonden om een dier in huis te nemen, werden het al snel katten. Met drie van die knuffelaars is er in ons huis aan aandacht zeker geen gebrek.
Het grote contrast tussen de liefde voor mijn eigen dieren en de schrijnende situaties van verwaarlozing die onze inspecteurs dagelijks tegenkomen, raakt me dan ook altijd diep. Daarom vind ik het zo belangrijk dat de Dierenbescherming er is. Al onze dierenasielen en dierenambulances, de lobbyisten bij de overheid en de vrijwilligers die voorlichting geven op scholen of als dierenbuddy ouderen helpen om voor hun dier te zorgen, leveren een bijdrage aan dierenwelzijn. Want dierenhulp blijft altijd mensenwerk.
Een bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van de Dierenbescherming vormt ook vaak een belangrijke reden om te willen nalaten aan onze organisatie. Ik help graag als iemand twijfelt over de wijze waarop de wensen het beste kunnen worden opgenomen in het testament of als er behoefte is aan uitleg over de manier waarop wij een nalatenschap afwikkelen.
Ook ben ik altijd benieuwd naar het verhaal achter de wens om na te laten. De een vertelt dat dieren altijd troost hebben geboden in een moeilijke tijd, de ander besloot bijvoorbeeld al op jonge leeftijd geen dieren meer te eten en is inmiddels 80 jaar vegetariër. Al die persoonlijke verhalen vind ik altijd heel inspirerend.”


Agnes van Veen


“Ik kan dieren zo waarderen vanwege hun puurheid: je kunt ze meteen peilen. Ik ben dan ook erg gesteld op de kat van mijn vriend: ‘Poes’ heet ze. Ook zij heeft een uitgesproken karakter: je weet precies wat je aan haar hebt, het is een echte prinses op de erwt. Zelf heb ik helaas geen huisdieren meer; ik ben te vaak weg van huis.
Omdat dieren niet voor zichzelf kunnen opkomen en daarvoor afhankelijk zijn van mensen, vind ik het waardevol om een bijdrage te leveren aan het werk van de Dierenbescherming. We zorgen er samen met gedreven experts en vrijwilligers voor dat dieren de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ook het Beter Leven keurmerk, noodhulp en preventie en de lobby om regel- en wetgeving voor dieren te verbeteren, spreken mij erg aan.
Het geeft mij als Adviseur Bijzondere Giften een fijn gevoel te weten dat nalatenschappen terechtkomen op de plek waar ze hard nodig zijn, de hulp aan dieren. En anderzijds dat ik mensen kan helpen om hun wensen in vervulling te laten gaan. Dat heeft te maken met eigen ervaringen, want door sterfgevallen in mijn directe omgeving ben ik meer gaan nadenken over de vergankelijkheid van het leven en wat je aan wie nalaat.”

Contactgegevens

T 088 81 13 066
Dierenbescherming
Postbus 85980
2508 CR Den Haag
nalaten@dierenbescherming.nl

Meer over dit onderwerp