13 Spiksplinternieuwe dierenambulances

De Dierenbescherming begint vanaf deze week met de uitlevering van 13 nieuwe dierenambulances. Verdeeld over de verschillende lokaties in het hele land worden de nieuwe auto’s van het type Mercedes Sprinter aan onze ambulancediensten geleverd.
13 Spiksplinternieuwe dierenambulances

Donaties en nalatenschap

Door het hele land heeft de Dierenbescherming vele dierenambulances rijden om dieren in nood te helpen. Jaarlijks zijn dat zo'n 65.000 ritten en door de vele kilometers zijn de auto's op een gegeven moment aan vervanging toe.
Op onze oproep in 2019 om te doneren voor nieuwe ambulances is gelukkig massaal gereageerd. Daarnaast is er ook een nalatenschap met deze doelbestemming binnengekomen. Wij bedanken iedereen die het werk van onze dierenambulancemensen het afgelopen jaar met een gift gesteund heeft. Het resterende bedrag dat nodig was om in één keer de 13 verouderde dierenambulances te kunnen vervangen heeft de Dierenbescherming bijgelegd.


Maatwerk

De inbouw van deze compleet uitgeruste dierenambulances is gedaan door de firma A&S Vancare uit Kolham. Aan de hand van de wensen van onze vervoers- en ambulancemedewerkers en de techniek van A&S zijn alle puntjes op de 'i' gezet waarbij de veiligheid voor mens en dier voorop stond. Zo is rekening gehouden met o.a maximaal verzonken vloerroosters en is er een flexibele benchruimte als er bijvoorbeeld twee dieren tegelijk vervoerd worden. Verder is er volgens de laatste Europese veiligheidseisen een draai/klap stoel voor een eventuele 3e persoon gemonteerd en zijn de auto’s voorzien van een draadloos te bedienen zoeklicht op het dak ten behoeve van extra veiligheid voor mens en dier bij slecht verlichte locaties.


Uitleveringen

De eerste levering staat gepland voor donderdag 16 januari in Eindhoven. De weken erna worden er nieuwe dierenambulances geleverd aan onze ambulancediensten in Apeldoorn en Ridderkerk. Wij zijn zeer verheugd dat we dankzij de bijdragen van zovelen onze dierenambulancemedewerkers met dit nieuwe materiaal in staat stellen veilig en goed hun werk voor dieren in nood te blijven doen.