9 zwaar verwaarloosde kittens in bewaring genomen

9 kittens die een bezoek brachten aan de dierenarts in Haarlem waren er zo slecht aan toe, dat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie werden ingeschakeld. De dieren terug naar huis sturen was geen optie, omdat ze dat waarschijnlijk niet zouden overleven. Nadat de dierenpolitie de hulp inschakelde van de LID, heeft onze inspecteur de kittens (met toestemming van de RVO) in bewaring genomen.
9 zwaar verwaarloosde kittens in bewaring genomen

Kittens ernstig verwaarloosd

De dierenarts die de kittens wilde behandelen maakte zich grote zorgen. De dieren waren uitgedroogd, te mager, zaten onder de vlooien, hadden niesziekte en waren er al met al zeer slecht aan toe. Ze zijn nu ondergebracht bij zogeheten opslaghouders, die er alles aandoen om ze weer gezond en sterk te krijgen en die de intensieve zorg geven die deze kittens zo hard nodig hebben.

De kittens die een bezoekje aan de dierenarts brachten waren er zeer slecht aan toe.
De kittens zijn alle negen in bewaring genomen.

Waardevolle samenwerking

Dankzij de nauwe samenwerking tussen de dierenpolitie en onze inspectiedienst, hebben we deze kittens op tijd kunnen helpen. De *RVO onderzoekt nog welke gevolgen deze situatie heeft voor de eigenaar en de politie maakt een proces verbaal op.

De politie maakt een proces verbaal op tegen de eigenaar.


*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt – vaak een boete – of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.