Amir, Josje en Kruimeltje: verwaarloosd in een smerige stal

Amir, Josje en Kruimeltje: verwaarloosd in een smerige stal

Amir, Josje en Kruimeltje stonden verwaarloosd in een smerige stal. De trieste situatie waarin deze dieren leefden, kwam aan het licht toen de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming via de dierenpolitie werd getipt. Onze inspecteur Nadine haastte zich naar het opgegeven adres en trof inderdaad drie pony's aan die onder ermbarmelijke omstandigheden leefden. Ze hadden slechte hoeven en een vacht vol klitten, ze waren te mager en zaten onder de blubber. “Ze stonden daar maar voor zich uit te staren, met een lege blik in hun ogen. Er was niets dat ze nog prikkelde of uit hun isolement kon halen. Ik vond het hartverscheurend,” vertelt Nadine.

Grip kwijt

De dieren bleken al op leeftijd en hadden jarenlang op het adres gestaan, gelukkig niet altijd in deze slechte situatie. “De eigenaresse vertelde dat haar ouders kort na elkaar overleden waren. Zonder hun steun kon ze de verzorging voor haar dieren niet meer aan. Voor de pony’s was het sneu, maar voor die mevrouw ook. Ze realiseerde zich heel goed dat ze de grip kwijt was." Gelukkig kon het drietal vrij snel terecht bij een zorgboerderij, waar ze direct alle aandacht en zorg kregen die ze zo hard nodig hadden.

 • Dierendag 202004
  Josje en Kruimeltje hadden hoefproblemen, een vieze vacht en waren mager.
 • Dierendag 202005
  Ook Amir was er slecht aan toe
 • Dierendag 202006
  De eigenaresse vertelde dat haar ouders kort na elkaar overleden waren. Zonder hun steun kon ze de verzorging voor haar dieren niet meer aan
 • Dierendag 202007
  Nadine was dolgelukkig om de pony's in deze staat weer terug te zien.
 • Dierendag 202008
  Ook Amir ziet er hartstikke goed uit!
1/5

Hoe gaat het nu?

Onlangs bracht Nadine Amir, Josje en Kruimeltje een bezoekje. Het weerzien gaf haar een goed gevoel, ze kon niet anders dan glimlachen: “Ze zien er zóveel beter uit. Hun vacht glanst, de manen zijn geborsteld en de hoeven bekapt. Ze zijn voller en ronder. Voorheen stonden ze de hele dag in dat vieze, donkere hok. Hadden ze geen afleiding en konden geen kant op. Hier krijgen ze aandacht, beweging, worden ze omringd door soortgenoten en mogen ze het bos in. Dit is zoals het altijd zou moeten zijn." En dit is dan ook precies waar onze inspecteurs dit werk voor doen.

Jij kunt pony's zoals Amir, Josje en Kruimeltje helpen

Voor pony’s Amir, Josje en Kruimeltje kwam de hulp op tijd. Maar onze inspecteurs komen nog veel meer schrijnende situaties tegen. Zeker een kwart van alle meldingen die onze inspectiedienst binnenkrijgt gaat over paarden en pony's met problemen. Met jouw steun kan de Dierenbescherming nog meer pony's en paarden redden, opvangen en beschermen! Help ons redden!

“Ze stonden daar maar voor zich uit te staren, met een lege blik in hun ogen“

Nadine
- Inspecteur