Binck was een hoopje ellende

Toen Binck werd gevonden was hij vel over been. Inspecteur Jolanda werd ingeseind door de politie: "In een woning zou een hond zitten die er slecht aan toe was. We troffen er de eigenaresse en Binck. Het eerste wat me opviel was dat hij vol kale plekken zat, hij had zóveel jeuk dat hij zijn huid voortdurend openkrabde. Dat het hier niet ging om moedwillige verwaarlozing, was me al snel duidelijk. Deze mevrouw was dol op Binck, maar had dusdanige privéproblemen dat ze hem niet de zorg kon bieden die hij nodig had."

Binck was een hoopje ellende
Eerste foto van Binck in de auto bij inspecteur Jolanda.

Moeilijk afscheid

Binck had de vrouw in slechte periodes altijd beschermd, zelfs toen ze in een onveilige situatie leefde. Dat is waar Duitse herders bekend om staan, ze voelen emoties goed aan, en zorgen àltijd voor degenen die ze liefhebben. Hoewel de vrouw het graag anders had gezien, besloten we op zoek te gaan naar een nieuw thuis voor Binck. De dag dat hij werd opgehaald door de dierenambulance om naar het asiel te worden overgebracht was hartverscheurend. Toen het definitieve afscheid kwam, begon ze onbedaarlijk te huilen. Dat sneed recht door mijn ziel.

“Toen het definitieve afscheid daar was, brak ze. Je zag en voelde aan àlles dat die twee zoveel samen hadden meegemaakt.”

Intensieve zorg in het asiel

Onze collega’s in de dierenopvang ontfermden zich over Binck. Er volgden maanden vol intensieve, liefdevolle zorg. Elke dag werden Bincks ontstekingen verzorgd en kreeg hij balsem op zijn kapotte ellebogen. Hij werd gewassen met medicinale shampoo en kreeg speciaal eten vanwege een voedselallergie. Door de allergie had hij die helse jeuk en was hij zo uitgemergeld. Gelukkig werd Binck snel geadopteerd door lieve mensen.

Emotioneel

In de uitvoering van mijn werk houd ik zoveel mogelijk afstand van de emoties en ellende van de dieren die ik tegenkom, omdat het me anders naar de keel zou grijpen. Maar sommige zaken raken je gewoon, daar doe je niets aan. Het verhaal van Binck is er zo eentje. Ik vind het bijzonder om te zien dat het nu zo goed met hem gaat.”


“Moet je hem nu zien. Wat een Binck! Hij is 14 kilo aangekomen en hij heeft een gezond gewicht. Zijn vacht glanst en hij is fit en vrolijk!”

Help ons redden

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er in ons land hulp is voor deze dieren, maar feit is dat ze zonder mensen van de Dierenbescherming aan hun lot zouden worden overgelaten. Onze medewerkers en vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor duizenden dieren zoals Binck. Een zware, maar ook heel dankbare taak. Dit kunnen wij niet zonder jouw hulp! Help ons redden, steun de Dierenbescherming!