Collecteren met de kids!

10 redenen om samen met kinderen te collecteren voor de Dierenbescherming

Mees vraagt al tijden om een hondje, Isa wil graag dierenarts worden en Jasmine heeft weleens een vogeltje gered en de dierenambulance gebeld. De meeste kinderen zijn dol op dieren. Ben jij ook zo’n dierenvriend en vind je het belangrijk dat jouw kind(eren) leren respect te hebben voor dieren? Meld je dan aan als collectant van de Dierenbescherming en ga samen met de kinderen collecteren. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk.

Collecteren met de kids!

Waarom collecteren met kinderen?

1 - Voor maatschappelijk bewustzijn

Door samen geld op te halen voor de dieren, leer je kinderen dat de wereld niet alleen om henzelf draait. Het is belangrijk om ook iets voor anderen te doen.

2 - Voor een goed doel

Alle beetjes helpen. Hoe meer mensen met kinderen gaan collecteren, hoe meer er wordt ingezameld om kwetsbare dieren te kunnen helpen.

3 - Voor samen iets leuks doen

Samen collecteren is gewoon gezellig.

4 – Voor een trots gevoel

Kinderen mogen er trots op zijn dat ze opkomen voor dieren. Dieren kunnen dat zelf niet, dus moeten wij het doen.

5 - Voor een leerzame ervaring

Collecteren voor de Dierenbescherming is een mooie aanleiding om je kind te vertellen dat dierenwelzijn en de rechten van dieren niet vanzelfsprekend zijn.

6 - Voor inspiratie op school

Collecteren voor de dieren geeft inspiratie voor een spreekbeurt over bijvoorbeeld of het werk van de Dierenbescherming. Je kind kan dan ook vertellen dat hij of zij heeft gecollecteerd. Kijk hier voor meer informatie over spreekbeurten.

7 - Voor sociaal contact in de buurt

Door te collecteren leer je je buurt beter kennen. Dat geldt ook voor kinderen.

8 - Voor een leuke activiteit samen met vriendjes en vriendinnetjes

Je hoeft natuurlijk niet alleen je eigen kind mee te nemen. Vriendjes en vriendinnetjes kunnen ook gezellig meelopen. Maak er een sociale activiteit van. Samen naar buiten en samen opkomen voor dieren = een brok positieve energie!

9 - Voor gelijkgestemden

Kinderen en dieren hebben veel gemeen. Ze zijn kwetsbaar en kunnen (nog) niet goed voor zichzelf opkomen. Hoe mooi is het dan dat kinderen, door te collecteren, toch kunnen helpen?

10 - Voor een diervriendelijke samenleving

Dat is waar de Dierenbescherming voor staat! Door te collecteren en de Dierenbescherming te steunen, draag je bij aan een diervriendelijke samenleving. Door kinderen hiervan te doordringen, maken we samen de wereld een betere plek.

Collectant worden?

Meld je aan als collectant

We kunnen wijkhoofden ook goed gebruiken!

Meld je aan als wijkhoofd

Collecteren met de kids