December: feest voor dier en mens

Zoals ieder jaar is ook in 2020 de maand december weer voorbij gevlogen. We hebben een overheerlijk Beter Leven Sterrenmenu op tafel getoverd of misschien zijn we dit jaar wel voor een volledig vegetarisch of veganistisch feestmenu gegaan. Ook voor onze asieldieren was het een beetje feest, want dankzij onze kerstactie konden we mooie cadeautjes uitdelen. Daarnaast werden in december in de Tweede Kamer verschillende moties aangenomen op thema’s waar we als Dierenbescherming al jaren voor strijden. Als klap op de figuurlijke vuurpijl is er dit jaar in verband met de coronamaatregelingen veel minder vuurwerk afgestoken dan normaal. Jammer dat daar corona voor nodig is, maar toch zijn onze huisdieren ons daar ontzettend dankbaar voor! Kortom, we delen ook deze maand weer mooi nieuws!
December: feest voor dier en mens

Hoopvolle politieke voornemens in 2021

De politiek komt met lichtpuntjes voor dieren in de veehouderij. Tijdens het laatste debat in de Tweede Kamer voor het kerstreces werden verschillende moties aangenomen op thema’s waar we als Dierenbescherming al jaren voor strijden. Denk aan een verbod op koloniekooien, brandveiligheid in stallen en een plan van aanpak tegen hittestress. Daar worden we blij van! Lees hier meer.

Kerstfeest voor asieldieren

Normaal gesproken worden onze asieldieren in december overspoeld met gebrachte cadeautjes, maar vanwege de coronamaatregelen konden onze dierenopvangcentra dit jaar geen spontaan bezoek ontvangen. Daarom vroegen we in het kader van de kerstgedachte om kerstgifts. Het resultaat? Kerstfeest voor onze asieldieren! Onze honden, katten, konijnen, hamsters, ratjes, vogels en andere dieren waren duidelijk blij met hun snacks, mandjes, speelgoed, kongvoerballen en nog veel meer. We zijn iedereen die een bijdrage leverde ontzettend dankbaar.Namens de asieldieren: bedankt voor de mooie kerstcadeautjes!

Collecteopbrengst van 2019 in 2020 overtroffen

In december werd duidelijk dat de collecteopbrengst van 2019 in 2020 is overtroffen met de geweldige opbrengst van € 898.657! Dankzij de inzet van hardwerkende en dit jaar extra creatieve vrijwilligers is dat ondanks corona gelukt. De Dierenbescherming is al haar wijkhoofden, collectanten en gulle gevers enorm dankbaar! Lees hier meer.Kat gered uit zwaar vervuilde woning

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft in samenwerking met de politie in Rotterdam op 10 december een kat gered uit een zwaar vervuilde woning. In een zee van bierblikken lag ook een overleden hond... De kat, die sterk vermagerd was en het koud had, kreeg meteen antibiotica, voer, drinken en een overvloedige dosis liefde. Gelukkig liep het met deze kat wel goed af! Lees hier meer.

Inspecteur Jolanda gaf de kat in haar auto alvast wat eten en drinken.
Moederhond en 9 pups uit smerige bijkeuken gered

Onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming trof deze maand ook 2 volwassen honden en 9 pups in een vervuilde bijkeuken aan. Na uitleg van de inspecteur en geconfronteerd met de situatie heeft de eigenaresse besloten om afstand te doen van de moederhond en de 9 pups. Na een bezoek aan de dierenarts zijn de pups ontwormd en ontvlooid en ondergebracht bij liefdevolle gastgezinnen waar ze veilig kunnen opgroeien. Ook voor de moederhond is meteen een plek gevonden. Lees hier meer.

Een deel van de pups tijdens hun bezoek aan de dierenarts bij een opvangcentrum van de Dierenbescherming.

Catswalls voor Dierenopvang Haarlemmermeer

Op ons actieplatform vroeg Dierenopvang Haarlemmermeer om donaties om catwalls te kunnen plaatsen. Zo'n catwall heeft vele voordelen, zo kunnen katten veilig schuilen op hoogte (wat ze graag doen), is het makkelijk schoon te houden, gaat het lang mee en spelen katten op verschillende hoogtes. Dankzij gulle giften kunnen nu alle kattenverblijven worden voorzien van leuke catwalls. Geweldig! Een special thanks! voor de bijdrage van Stichting Het Waardige Dier die de helft van het opgehaalde bedrag doneerde. Lees meer.

Hulp voor egeltjes

Wildopvang Krommenie deed afgelopen maand een oproep voor egeltjes. Er kwamen dit najaar meerdere egeltjes binnen met gebroken pootjes, schurft of andere ernstige aandoeningen. De behandelingen waren ingrijpend en kostten behoorlijk wat geld. Dankzij donaties hebben onze collega's bij de wildopvang de egels goed kunnen helpen. Lees meer.

Dit egeltje had schurft, kreeg pijnstilling en moest dagelijks badderen in een speciaal mengsel tegen schurft en schimmel.

Normaal gesproken worden onze asieldieren in december overspoeld met gebrachte cadeautjes, maar vanwege de coronamaatregelen konden onze dierenopvangcentra dit jaar geen spontaan bezoek ontvangen. Daarom vroegen we in het kader van de kerstgedachte om kerstgifts. Het resultaat