Dierenbescherming dankbaar voor collecteopbrengst 2021

Van 3 t/m 9 oktober vond onze jaarlijkse collecte plaats; 1400 wijkhoofden coördineerden de collecte in hun wijk en 7700 collectanten liepen goedgemutst voor dieren langs de deuren. Mét succes! Dankzij de inzet van al die hardwerkende vrijwilligers hebben we maar liefst € 1.010.050,- opgehaald.

Dierenbescherming dankbaar voor collecteopbrengst 2021

Hartelijk dank

Allereerst willen we alle wijkhoofden en collectanten enorm bedanken voor hun inzet. In deze bizarre tijden met eindeloze coronamaatregelen is het wederom geen ‘gewoon’ jaar om de collecte te organiseren en lopen. Daarnaast willen we iedereen die gedoneerd heeft van harte bedanken. Met behulp van deze schitterende opbrengst kunnen we duizenden dieren helpen.

We zijn ontzettend blij met onze toegewijde, fantastische collectanten (+ wijkhoofden en donateurs).


Wat doet de Dierenbescherming?

De Dierenbescherming biedt op verschillende manieren hulp aan dieren. Zo vangen we jaarlijks duizenden dieren op in onze dierenopvangcentra en bieden onze medewerkers intensieve (medische) zorg. Onze dierenambulances rijden non-stop voor dieren in nood en we steunen de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming die de broodnodige inspecties uitvoeren. We komen op voor dieren uit de veehouderij, maar we lobbyen ook voor de wilde dieren in Nederland. De Dierenbescherming geeft voorlichtingslessen op scholen, grijpt preventief in bij thuissituaties met huisdieren die uit de hand dreigen te lopen en regelt dierenbuddy’s voor ouderen en chronisch zieken die extra hulp nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en). Ook stimuleren we consumenten, ondernemers en politici om diervriendelijke keuzes te maken. Benieuwd naar de resultaten die we in 2021 boekten? Lees meer.


Waar staat de Dierenbescherming voor? Wat doen wij voor wie? En hoe doen we dat? Kortom, we kunnen het opgehaalde bedrag goed gebruiken en willen iedereen nogmaals bedanken!