Dierenbescherming roept Mora op te kiezen voor Beter Leven keurmerk

De claim ‘Beter Welzijn’ op producten van Snackfabrikant Mora werd onder de loep genomen tijdens de aflevering van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde op donderdag 20 februari 2020. Het welzijn van de dieren waarvan Mora het vlees verwerkt zou niet of nauwelijks boven het wettelijk minimum uit komen. ‘Dat is anders dan de claim Beter Welzijn doet vermoeden. En helaas moet ook ik concluderen dat de eisen van Mora soms onduidelijk zijn, net als de manier waarop deze gecontroleerd worden’, zegt Lisanne Stadig, Sr. Beleidsmedewerker Veehouderij van de Dierenbescherming, die ook in de uitzending reageert op de claim van Mora.
Dierenbescherming roept Mora op te kiezen voor Beter Leven keurmerk

Mora geeft in de uitzending aan in de toekomst wellicht voor het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming te kiezen. ‘Wij roepen Mora op snel deze overstap te maken. Pas vanaf 1 ster van het Beter Leven keurmerk kan gesproken worden over aanzienlijk betere omstandigheden voor de dieren. Dan kan je echt spreken van beter welzijn’, aldus Lisanne Stadig. Totdat Mora’s producten Beter Leven gecertificeerd zijn, kunnen consumenten beter voor andere producten kiezen, die wel het Beter Leven keurmerk dragen.

'Pas vanaf 1 ster van het Beter Leven keurmerk kan gesproken worden over aanzienlijk betere omstandigheden voor de dieren’, aldus Lisanne Stadig (rechts).

Uitzending terugkijken?

De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde is hier terug te kijken.