Dog Fun Run: onvergetelijke dag voor hond en baas

De allereerste editie van de Dog Fun Run was één groot feest voor mens en dier. Zondag 15 september verzamelden 300 deelnemers met hun hond zich bij Stadslandgoed De Kemphaan in Almere, waar de Dierenbescherming een parcours met verrassende activiteiten had ingericht. We haalden dankzij de gesponsorde deelnemers en sponsorende bedrijven maar liefst €46.884,- op. Dit bedrag gaat regelrecht naar onze asielhonden.
Dog Fun Run: onvergetelijke dag voor hond en baas


Pantoffels, ballen, modder, kranten...

De deelnemende baasjes en honden liepen een parcours van 2 of 4 kilometer waarbij ze samen allerlei uitdagingen aangingen. Konden honden de verleiding wel weerstaan toen ze zich een weg baanden door de pantoffeltunnel waar tientallen bungelende sloffen de doorgang versperden? Lieten ze zich uit het veld slaan door reuzekatten die driftig miauwden? Zagen ze door de ballen het bad nog wel? En wilden ze het modderbad nog wel uitkomen? Ook de krant moest ‘thuis’ arriveren, er werd gebalanceerd op boomstammen en gehold over de heuvel. Het parcours vormde een vrolijk geheel, waar alle deelnemers zich uit konden leven. Alles mocht, niets moest. Dat de zon ook nog eens zo schitterend scheen maakte het plaatje compleet."Tsjongejongejonge, wat was dit leuk zeg! Ik wist niet dat mijn hond zoveel kon!" -Deelnemer NataschaActrice Tanja Jess deed ook mee aan de Dog Fun Run, met haar hond Pippa. Zij reikte aan het einde van de dag de waardecheque uit aan Co'tje Admiraal, directeur van de Dierenbescherming.

Fun voor baas en hond

De nadruk lag op ‘Fun’: een fijne dag voor hond en baas die samen in actie kwamen. Veel baasjes leiden een druk leven en vinden niet altijd de tijd om hun hond de beweging te geven die ze nodig hebben. Met de Dog Fun Run wilde de Dierenbescherming op een leuke manier aandacht vragen voor dit groeiende probleem dat tot te dikke en gefrustreerde honden kan leiden. Dit evenement zorgde er tegelijkertijd voor dat onze asielhonden meer bewegingsmogelijkheden krijgen. Het fantastische bedrag dat we hebben opgehaald gebruiken we hoofdzakelijk voor speelweiden, trainings- en speelmaterialen voor honden in onze dierenasielen. Een blije, fitte hond maakt tenslotte meer kans om snel geadopteerd te worden en dat gunnen we ze allemaal.
"Ik loop vaker runs met mijn hond, maar zoiets als vandaag heb ik nog nooit meegemaakt. Ik doe volgend jaar weer mee!" -Deelnemer Nikkie (ze kwam met haar hond als eerste over de finish)Bedankt lieve mensen

We willen iedereen die mee heeft gedaan en alle sponsoren hartelijk bedanken voor dit mooie bedrag en deze onvergetelijke dag! Vanwege het grote succes kunnen we alvast melden dat de Dierenbescherming volgend jaar weer een Dog Fun Run organiseert. De inschrijving start binnenkort, we houden je op de hoogte.
"Wat een creativiteit! Ik heb de hele dag gelachen. Als mijn hond kon lachen, had hij zelfs geschaterd van het lachen!" Deelnemer Jannie