Duizenden protestkaartjes tegen plezierjacht

Maar liefst 44.802 mensen hebben een kaartje geschreven waarin zij hun zorgen uiten over hazen, konijnen, wilde eenden, houtduiven en fazanten. En dat deden zij niet zomaar. Ieder jaar worden namelijk duizenden van deze dieren doodgeschoten tijdens de plezierjacht. Via de actie van de Dierenbescherming werden er in november en december duizenden protestkaartjes geschreven met de vriendelijke, maar dringende vraag aan de politiek om de landelijke wildlijst, de plezierjacht, af te schaffen.
Duizenden protestkaartjes tegen plezierjacht

Dieraantallen dalen

Ieder jaar opnieuw worden er in Nederland tijdens het jachtseizoen meer dan 250.000 wilde eenden, fazanten, houtduiven, hazen en konijnen gedood. Dat terwijl de aantallen zorgwekkend afnemen. Het konijn en de haas staan zelfs al op de Rode Lijst. SOVON heeft niet voor niets 2020 uitgeroepen tot ‘Het jaar van de Wilde Eend’. Daarom zijn we in november een kaartjesactie gestart om de politiek wakker te schudden. Begin januari wilden we vervolgens alle kaartjes hoogstpersoonlijk afgeven bij de Tweede Kamer. Helaas gooit corona ook hier roet in het eten.

Het plan was om de kaartjes tijdens het Algemeen Overleg Natuur aan te bieden. Door de lockdown gaat het overleg niet door en is het wachten op een nieuwe agenda zodat we een geschikt moment kunnen prikken. Het signaal richting de politiek is in ieder geval helder. Heel veel mensen willen, net als wij, dat er een einde komt aan de plezierjacht!

Wil je meer weten over de plezierjacht en deze actie? Luister dan de podcast terug van 1 december. Dat kan via Spotify (hieronder), Apple Podcasts of onze Soundcloud-pagina.

Pleziertje voor een kleine club

Nederland kent 27.000 jachtaktehouders en nu dus 44.802 mensen die tegen de plezierjacht zijn. Dus, blijft Nederland een schiettent? Of stoppen we ermee!

Met een opvallende video waarin de Dierenbescherming een schiettent opende, vroegen we aandacht voor deze campagne.