Help moederloze kittens

Geef warmte en bescherming!

Tijdens Moederdag op zondag 14 mei staan we stil bij álle moeders, inclusief die in het dierenrijk. Maar voor kittens is het helaas niet vanzelfsprekend dat ze opgroeien met een moeder. Ieder voorjaar krijgt de Dierenbescherming veel van deze moederloze kittens in de opvang. Juist deze ‘weeskittens’ hebben extra zorg nodig. En daar is jouw hulp hard bij nodig!

Help moederloze kittens

Het kittenseizoen is in volle gang. Soms hebben kittens geluk en worden zij met hun moeder gevonden. Helaas lijkt mama meestal van de aardbodem verdwenen, waardoor de kleintjes moederziel alleen en koud worden aangetroffen.

Piepjonge en zieke kittens kunnen hun lichaamstemperatuur niet of nauwelijks op peil houden. Als zij onderkoeld raken, kan het maar zo fataal aflopen. Om kittens op te warmen of warm te houden, maken wij gebruik van couveuses en knuffels die warmte afgeven en een kloppend ‘hartje’ hebben. Dat hartje bootst de hartslag van de moederpoes na en geeft een kitten een geruststellend en veilig gevoel. Mede hierdoor krijgen moederloze kittens een fijnere start.

Wil jij helpen moederloze kittens warm te houden? Steun de crowdfundactie en geef kleintjes een tweede kans.

Want kwetsbare kittens kunnen niet zonder warmte en bescherming.