Het leven van een rugzakpup

Charlie, Louie en Olimar zijn nog geen dag oud als ze in een kinderrugzak van Walt Disneys ‘Frozen’ worden gevonden. Pasgeboren en al vechten voor je leven, want hele jonge pups kunnen hun temperatuur zelf nog niet reguleren. De hondjes zijn er slecht aan toe. Piepklein, hongerig en koud worden ze Dierenasiel de Kuipershoek binnengebracht. Hoe gaat het nu met de rugzakpups

Het leven van een rugzakpup
De drie pups werden in deze rugzak achtergelaten.
Piepklein, hongerig en koud komen Charlie, Louie en Olimar het dierenasiel binnen.

Een lastige start

Bij aankomst in het dierenasiel worden de hondjes eerst opgewarmd. Daarna gaan ze naar een gastgezin. Hier krijgen ze wel acht keer per dag de fles. Buikjes, rugjes en pootjes worden gewreven, kopjes geaaid en geruststellende woorden in kleine oortjes gefluisterd. Ook is het belangrijk regelmatig hun buikjes te masseren om de darmen op gang te helpen. De eerste dagen zijn spannend. Charlie, Louie en Olimar zijn slecht gestart. Gelukkig zijn ze bij het gastgezin in goede handen.

Al snel wordt duidelijk dat broertje Olimar het helaas niet gaat redden. Hij drinkt niet zo gulzig als zijn broertje en zusje en sterkt ondanks de goede zorg maar niet aan. De dierenarts constateert een levensbedreigende en pijnlijke afwijking bij Olimar en raadt aan om hem niet langer te laten lijden. Een hele verdrietige beslissing, maar voor het hondje wel de beste.

Charlie en Louie eten zich rond

Charlie (wit) en Louie (beige) drinken zo gulzig hun melk dat ze groeien als kool. Ze zijn nieuwsgierig en gezond en laten zich het goede leven bij het gastgezin welgevallen. Louie is zo’n schrokop dat hij een afgemeten flesje krijgt, omdat hij anders te dik wordt. Charlie slaat haar broertje meewarig gade. Ondertussen houdt huishond Maximus een oogje in het zeil.

Charlie en Louie eten hun buikjes rond.
Charlie, Louie en huishond Maximus.

Charlie en Louie groeien bij het gastgezin steeds sneller. Ze eten zelfstandig pap, mousse en geweekte brokjes. Ze zitten bomvol energie! De woonkamer is één groot speelterrein en de rest van de wereld