Hond gedumpt in boodschappentas

Vorige week kwam Morris bij Dierenopvangcentrum Rotterdam binnen. Hij werd in een Albert Heijn-tas gevonden in de Van Clitterstraat in Rotterdam en was zwaar verwaarloosd. Hoe gaat het nu een week later met Morris
Hond gedumpt in boodschappentas

Morris kon niet meer lopen

Het was een bedroevende vondst: een arme drommel in een boodschappentas. Morris' vacht was zo vervilt en zijn nagels waren zo lang dat hij geen stap meer kon zetten. Zijn vacht stonk naar urine en zijn spierkracht was nihil. Hij kon kennelijk al een tijdje niet normaal bewegen. Na onderzoek bleek Morris ook nog eens graatmager en had hij een flinke blaasontsteking te pakken.

Aan de slag!

De medewerkers van Dierenopvangcentrum Rotterdam hoefden niet lang na te denken. Morris moest zo snel mogelijk geholpen worden. Na controle en behandeling van de dierenarts, werd hij direct geschoren en gewassen. Zonder vervilte vacht, bleef er een dun, klein hondje over. Omdat Morris wat extra zorg nodig heeft, is hij geplaatst bij een gastgezin waar hij nu rustig bijkomt en goed eet. Iedere dag laat Morris een stukje meer zien van zijn eigen karakter en oogt hij steeds vrolijker. Lopen ging aan het begin moeizaam, maar gaat steeds beter. Het is een lief hondje dat alles gelaten over zich heen liet komen.


Morris nog niet plaatsbaar

Morris heeft nog even de tijd nodig om op te knappen en is nog niet plaatsbaar. Zodra het weer helemaal goed met hem gaat, plaatst Dierenopvangcentrum Rotterdam hem op www.ikzoekbaas.nl. Ondertussen zoekt onze inspecteur nog naar de eigenaar van Morris. Het dumpen en verwaarlozen van je huisdier is een strafbaar feit.