Hond Rocky zou in het kanaal worden gegooid

Of het kwam uit pure wanhoop of niet, Rocky’s vreemde entree bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is niet goed te praten. Hij werd zonder afspraak in een kooitje gebracht, terwijl er geen plek meer was op de hondenafdeling.

Hond Rocky zou in het kanaal worden gegooid

Daar trokken Rocky’s baasjes zich niets van aan, want ze dreigden dat als onze asielmedewerkers hem niet zouden aannemen, hij in het kanaal zou belanden. Om geen risico te lopen, stelden onze asielmedewerkers Rocky onmiddellijk veilig.

Rocky wil geen aai

Rocky zou zijn eigenaar hebben gebeten... Al snel leek het alsof Rocky verging van de pijn, want op iedere aanraking reageerde hij panisch. Ook hield hij zijn kop scheef. Na overleg met de dierenarts, startten onze medewerkers met pijnstilling en oorzalf, in de hoop dat hij zich snel beter zou voelen.

Rocky kan zijn kop niet recht houden.

Scan voor meer duidelijkheid

Helaas lijkt er weinig te veranderen, waardoor we niet zeker weten of Rocky aanraking inderdaad als pijnlijk ervaart. Er is nog te veel onduidelijk. De dierenarts vermoedt een hersenafwijking die zijn gedrag en scheve kop kunnen verklaren. Om dit zeker te weten moeten we een CT-scan of MRI laten doen bij Rocky. De kosten hiervoor zijn torenhoog en daarom is er een crowdfundactie gestart.
Ondertussen geven onze asielmedewerkers Rocky intensieve en liefdevolle zorg.

Duimen voor Rocky

Omdat de uitkomst van Rocky’s scan onduidelijk is, weten we niet zeker of we iets aan zijn aandoening kunnen doen en of we hem zodoende kunnen redden… Toch gunnen we Rocky een kans op een beter leven, omdat hij dat echt verdient. Baasjes horen niet te dreigen je in het kanaal te gooien, ze horen je koste wat het kost van de pijn af te helpen en zoveel mogelijk liefde te geven.

To be continued

Hoe het met Rocky afloopt? We houden jullie op de hoogte.