Huisdieren massaal gedumpt in Midden-Oosten: ondenkbaar in Nederland!

Wat een akelig bericht van de NOS dit weekend, dat mensen in Beiroet in Libanon hun huisdieren massaal op straat zetten, omdat ze een coronagevaar voor de mens zouden zijn. Na één alarmerend bericht hierover op MTV (verre van een betrouwbare nieuwszender toch?) raken huisdierbezitters daar kennelijk al helemaal in paniek. Bizar en in ons land gelukkig ondenkbaar.

Elly von Jessen

Door: Elly von Jessen Programmamanager Diervriendelijk Ondernemen

Huisdieren massaal gedumpt in Midden-Oosten: ondenkbaar in Nederland!

We houden van onze dieren

Wie huisdieren heeft zal zich hier misschien ook best zorgen maken, tenslotte is er nog veel onduidelijk over de huidige volksvijand Covid-19. Gelukkig zijn er niet veel Nederlanders die hun maatje nu zomaar op straat zetten, daarvoor hebben wij onze huisdieren in het algemeen te lief. Onze nuchterheid helpt, we luisteren niet alleen naar ons hart, maar ook naar ons gezonde verstand.

Gelukkig zijn er niet veel Nederlanders die hun maatje nu zomaar op straat zetten.

Ondenkbare beelden

Huisdieren maken deel uit van onze samenleving, in goede en in slechte tijden. Voor wie zorgen om de eigen gezondheid echt boven het hoofd groeien, is er in Nederland gelukkig een goed vangnet van dierenopvangcentra en andere dierenhulporganisaties. Dus zelfs nu het in ons land toch echt allemaal heel spannend is, zijn de schrijnende beelden uit het Midden-Oosten hier ondenkbaar.

Huisdieren maken deel uit van onze samenleving, in goede en in slechte tijden.

Mens en dier samen

De coronacrisis zal uitmonden in een recessie en daar zijn dieren straks misschien wel de dupe van. Samen met hun baasjes, als die het financieel moeilijk hebben en juist dan troost en ontspanning kunnen vinden bij hun trouwe viervoeter, of gezellige tweevoeter. Daar zullen dan ook oplossingen voor gevonden moeten worden, maar het Nederlandse motto voor mens en dier is nu toch vooral samen thuis zijn en blijven! Op het uitlaten van de hond na natuurlijk.

Het Nederlandse motto voor mens en dier is nu toch vooral samen thuis zijn en blijven!