Influencers redden dieren in: 'Op de dierenambulance met...'

Altijd al eens willen weten hoe werken op een dierenambulance eraan toe gaat

Influencers redden dieren in: 'Op de dierenambulance met...'
"Ik vind dat er nog te veel onnodig dierenleed is en dat daar iets aan gedaan moet worden. Dan kun je maar het beste je schouders eronder zetten en aan de slag." - Willem-Jan (5+ jaar vrijwilliger op de dierenambulance)

Dieren in het nauw

Dit jaar is onze dierenambulance zo’n 70.000 keer ingezet om zieke of gewonde dieren op te halen.
Weggevlogen papegaaien, een huis vol verwilderde katten, konijnen met lange nagels en tanden of plakkaten vastgekoekte uitwerpselen aan hun billetjes, onderkoelde vosjes, egeltjes met schurft, dieren die vast zijn komen te zitten in straatafval, verwaarloosde/ mishandelde dieren – de lijst is lang en het komt helaas allemaal voor.

In 'Op de dierenambulance met...' vertellen influencers de verhalen van dieren in nood. Ze helpen het dier te verzorgen en laten de liefde en toewijding zien waarmee vrijwilligers hun werk doen. Ook wordt een kijkje genomen in een dierenopvang waar gewonde dieren worden verzorgd. De BN’ers moeten flink aan de bak, want het werk op de dierenambulance is onvoorspelbaar en er is genoeg te doen.

Nienke Plas in 'Op de dierenambulance met...'.

Erkenning voor vrijwilligers

Een van de onderwerpen die in het tv-programma aan bod komt is dat het werk op de dierenambulance door vrijwilligers wordt gedaan. Volgens Willem-Jan wordt dat nog lang niet altijd even goed beseft en is het mooi dat hier meer aandacht voor komt. Zo hoopt hij op meer begrip wanneer een dierenambulance een keer niet kan rijden. ‘’Mensen staan soms met hun oren te klapperen als ik zeg dat het vrijwillig is.’’

Meer aandacht voor het bijzondere werk op de dierenambulance, is dus geen overbodige luxe. Zo weten veel mensen niet dat ze de dierenambulance ook kunnen bellen om een vogel, mol of muis te redden. ''We zijn er niet alleen voor honden of katten.'' Bovendien zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. Hoe bekender werken als vrijwilliger bij de dierenambulance is, hoe meer mensen zich aanmelden om hun steentje bij te dragen.