Kat 14 dagen verstopt op schip

Het schip Marietje Deborah kwam na twee weken varen terug uit Turkije. De bemanning opende het luik van het ruim en stuitte op een verrassende lading...

Door: Marlijn de Jager-Gerhardt Online eindredacteur

Kat 14 dagen verstopt op schip

Naast de gewoonlijke lading grondstoffen uit Turkije, keek een verstrooide verstekeling met grote ogen naar het binnenvallende licht. De bemanning keek met even grote ogen terug.

Deze cyperse kat -die gelijk de naam Hendrik kreeg, vernoemd naar één van de bemanningsleden- had maar liefst veertien dagen zonder eten en drinken vast in het ruim gezeten en heeft de overtocht wonderwel doorstaan! Hendrik was zeer vermagerd, maar was nog wel nieuwsgierig en alert.

Quarantaine

Het dienstdoende team belde Dierenambulance Zeeland. Onze medewerkers adviseerden de heren om het dier 'veilig te stellen' door hem even geïsoleerd op te vangen totdat de dierenambulance kon komen. De kat komt uit een zogeheten risicogebied en zal eerst een tijd in quarantaine moeten. De nodige voorzorgsmaatregelen werden getroffen om het dier op de juiste manier mee in de ambulance te nemen en naar de opvang te brengen.

Hoewel de melders dachten dat het om een katertje ging, constateerden onze collega's dat het om een 'Hendrika' gaat. Ze wordt nu goed opvangen bij het dierenasiel in Terneuzen waar ze intensieve zorg krijgt en rustig kan bijeten en herstellen.

Als blijkt dat Hendrika geen Turks baasje heeft, adopteert waarschijnlijk de popelende eigenaar van de Marietje Deborah haar.

*De man op de headerfoto is Hendrik. Hij is de enige die Hendrik/Hendrika heeft vastgehouden.

Voor Dierenambulances

Jaarlijks redden onze vrijwilligers op de dierenambulances duizenden dieren. Dat kunnen ze niet zonder jouw hulp! Word ook vrijwilliger of steun ons met een donatie. Dank je wel.

Word lid