Kater Finn overleeft 52 dagen in een leeg huis

Een bijzonder welkomstcadeau voor de nieuwe eigenaren van een huis in Schiedam, die na de woning blind te hebben gekocht op een veiling, afgelopen weekend hun aankoop van dichtbij kwamen bekijken. Toen ze de deur openden, glipte de broodmagere kat langs hen heen naar buiten. Wat bleek? De kater had ruim anderhalve maand alleen in een leeg huis weten te overleven.

Kater Finn overleeft 52 dagen in een leeg huis

Anderhalve maand in een leeg huis

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid bracht de kat naar een spoedkliniek, waar bloedonderzoek werd gedaan en een infuus aangelegd. Wonder boven wonder was de uitgehongerde patiënt naast erg mager, verder wel gezond. Zijn redding had niet veel langer op zich moeten laten wachten. Dan was het minder goed afgelopen met de gestreepte kater met de karakteristieke flapoortjes, die hem qua uiterlijk wel wat op een humeurige uil doen lijken.

In de ontlasting van de kat (die in de opvang 'Finn' werd genoemd) werden allerlei papiertjes aangetroffen, die heeft hij waarschijnlijk binnengekregen tijdens zijn zoektocht naar eetbare dingen. De kans bestaat dat hij in eerste instantie wel wat te eten heeft gehad, maar dat het na verloop van tijd is opgeraakt. Hulpverleners zijn onder de indruk van Finn's verhaal en de lange periode waarin hij opgesloten heeft gezeten: ''Dat hij zo lang naar eten heeft gezocht is een verschrikkelijke gedachte.''

Succesvolle crowdfundactie

Dierenopvangcentrum Vlaardingen vroeg middels crowdfunding om donaties voor de kosten van de spoedopname van Finn. De kosten voor de spoedopname in de kliniek waren flink en daarbij kwamen nog de kosten voor de verzorging tijdens zijn herstel en de castratie-, chip- en vaccinatiekosten. De crowdfundactie was succesvol! Het beoogde bedrag werd opgehaald en nog een beetje meer, waardoor ook de kosten voor Finn's voeding, vlooienmiddel, ontworming en vaccinaties betaald konden worden.

Finn zelf is nogal van slag van alles dat hij heeft meegemaakt. Hij vindt zijn verzorgers maar spannend en blaast zo nu en dan uit frustratie en angst. 'Niet zo gek', vindt het dierenopvangcentrum. 'Dat komt allemaal wel goed met de hoeveelheid geduld, liefde en aandacht waarmee hij hier door zijn verzorgers wordt overspoeld'. Zodra hij genoeg is aangesterkt wordt Finn gecastreerd, gechipt en gevaccineerd en kan de zoektocht naar zijn nieuwe baasje(s) beginnen.

Nog veel onduidelijk

Over wat er precies is gebeurd voordat Finn in zijn eentje in het huis werd aangetroffen, is nog veel onduidelijk. Dierenopvangcentrum Vlaardingen wil er daarom ook geen uitspraken over doen. De vorige eigenaar van de woning in Schiedam is sinds 1 juli met de noorderzon vertrokken, dat wil echter niet zeggen dat deze verantwoordelijk is voor het achterlaten van Finn. Er zijn verschillende mogelijkheden, zo zou de woning bijvoorbeeld verhuurd kunnen zijn geweest. De politie is op zoek naar de vorige eigenaar en doet onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.