Kijktip 26 maart: Geef om dieren!

Komende zaterdag om 16 uur zendt SBS6 de gloednieuwe liveshow ‘Geef om Dieren’ uit. Dit televisieprogramma zet dieren met een aangrijpend verhaal in het zonnetje en schetst een goed beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de Dierenbescherming. Presentator Jan Versteegh zit om tafel met onze dierverzorgers, dierenambulancevrijwilligers en andere medewerkers die elk vertellen over dieren, het leed dat ze tegenkomen en de oplossingen die zij kunnen bieden. Artiesten als René Froger en Niels Geusebroek brengen tussendoor muzikale odes aan de dieren.

Kijktip 26 maart: Geef om dieren!

Kun je een vrolijk televisieprogramma over dieren uitzenden als er ondertussen een vreselijke oorlog gaande is in Oekraïne die mens en dier treft? Deze vraag hield ons bezig. We informeren jullie allereerst graag over ons meldpunt Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Bij dit meldpunt kan men hulp vragen voor dieren die met hun baasje naar Nederland zijn gevlucht. We helpen dieren met de nodige vaccinaties, medische hulp, praktische zaken zoals mandjes en voer of zo nodig met tijdelijk onderdak. We zijn blij dat we op deze manier kunnen helpen. Terugkomend op deze tv-show hebben we besloten om het wel uit te zenden. De voorbereidingen hiervan vonden plaats voordat deze afschuwelijke situatie gaande was en daarnaast gaat het andere werk van de Dierenbescherming ook gewoon door.

Een tipje van de sluier

Wat kun je zoal verwachten? Onze senior Balou staat in de schijnwerpers: hij werd opgehaald door de dierenambulance omdat hij was aangereden en er slecht aan toe was. Baasjes hebben zich nooit gemeld waardoor hij nu al maanden in ons dierenasiel verblijft. Kitten Percy werd moederziel alleen en ondervoed gevonden in iemands achtertuin en ook ons Dierenbuddyproject krijgt de nodige aandacht. Onze dierenbuddy’s ondersteunen ouderen en chronisch zieken met de verzorging van hun huisdier (pssst… we kunnen wel wat dierenbuddycoördinatoren gebruiken).

Kortom, zap zaterdag 26 maart om 16 uur naar SBS6 en kijk met ons mee!