Kitten Boaz at niet meer

Boaz was moederziel alleen toen hij gevonden werd. Hij was uitgehongerd, uitgedroogd en droeg een vervelende schimmelinfectie met zich mee. Hij kwam op het nippertje bij Dierenopvangcentrum De Doornakker binnen, anders had hij het niet gered. Hoe is het afgelopen met Boaz
Kitten Boaz at niet meer
Zo kwam Boaz bij Dierenopvangcentrum De Doornakker binnen.

Zorgelijke situatie

Schimmel aanpakken is geen leuke taak. Er was echter geen andere optie voor Boaz. Hij verbleef op de quarantaineafdeling waar hij kaalgeschoren werd en regelmatig in bad moest.

Onze asielmedewerkers zagen al snel dat Boaz nog een lange weg te gaan had.

Boaz kon de stress hiervan niet aan en stopte abrupt met eten. Hij kreeg diarree, raakte onderkoeld en werd totaal lusteloos. Dierverzorger Kristel had direct een klik met Boaz en leefde continu met hem mee: “Toen Boaz bij ons binnenkwam en ik hem inboekte, had ik al een klein oogje op hem. Ik heb een zwak voor rode katten en met die mooie blauwgroene kijkers stal hij een stukje van mijn hart. Toen hij in quarantaine zat, hield ik hem goed in de gaten. Iedere ochtend als ik binnenkwam, liep ik direct naar hem toe om hem even door het glas te bekijken. Ik wilde de hele dag door weten hoe het met hem ging. Ik heb me heel veel zorgen gemaakt.”

Boaz at niet meer, was lusteloos en onderkoeld...

In de leer bij het gastgezin

Gelukkig ging op de één op andere dag de knop om bij Boaz. Hij begon weer te eten en haalde alle opgelopen achterstand met grote sprongen in.

Boaz' eerste dag uit quarantaine.

Toen zijn gezondheid weer de rit was, kon het socialiseren beginnen. Knuffelen met mensen en spelen waren Boaz nog wat vreemd. De beste plek om dit te leren, is een gastgezin. “Toen zijn gezondheid verbeterde, schroomde ik niet om mezelf als gastgezin op te werpen. Zo kon ik alle vervelende handelingen die we bij hem moesten doen gedurende zijn quarantaine goed maken”, vertelt Kristel. Haar vriend en zij waren op slag verliefd. “Het is dat een van mijn twee katten niet zo gecharmeerd van hem was, anders was hij nooit meer weggegaan.”

Eerste dag bij het gastgezin.
Stoeien met de katten des huizes. Boaz bloeide helemaal op bij zijn gastgezin.

Kristels andere poes Sem was duidelijk wel dol op haar kleine pleegbroertje. Ze zochten elkaar veel op en stoeiden samen. Zo leerde Boaz de kneepjes van het kattenvak.

Sem en Boaz konden het goed met elkaar vinden.
Bij het gastgezin leert Boaz zich te gedragen als huiskat. Naast Boaz zitten Sem (zwart-wit) en Moos.

Perfecte match

Na ruim anderhalve maand was Boaz oud en gezond genoeg voor een nieuw thuis. Het vinden van een nieuw baasje was geen moeilijke klus. “Ik had wel een lijstje eisen”, zegt Kristel, “ik wilde zeker weten dat Boaz het leven ging leiden dat hem ècht gelukkig maakt, hij verdient niet minder dan dat.” Zo moest Boaz een kattenbroertje of –zusje krijgen, mocht hij bij mensen op bed slapen en moest hij beschikking hebben op een klein stukje buitenterrein. Binnen een half uur liet de perfecte match al van zich horen. Na alle puntjes op de checklist te kunnen afvinken en na een geslaagde eerste ontmoeting, ging Boaz mee naar huis. Dat was al na drie dagen: “Het ging ineens heel snel, sneller dan ik eigenlijk wilde… Ik vergeleek de situatie met een pleister, beter snel eraf trekken dan er tegenaan hikken. Ook poes Sem was een tikkeltje van slag, ze was de hele middag en avond nog op zoek naar haar pleegbroertje.”

Toby en Boaz hebben elkaar helemaal gevonden.

Kattenkwaad en soezen

Het belangrijkste is dat Boaz na alle ellende een fijn plekje heeft gevonden. “Boaz’ nieuwe baasje is helemaal dol op hem en kan hem niet meer uit haar leven denken. Ze heeft een katvriendelijke woning, met plankjes tegen de muur waar Boaz en zijn nieuwe broertje Toby op kunnen liggen. Ze kunnen samen kattenkwaad uithalen en liggen geregeld op de bank te soezen. Ik was blij te zien dat mijn gevoel klopte. Toen dit baasje reageerde, wist ik direct dat ik haar ‘mijn kleine mannetje’ kon toevertrouwen.”