Kitten uit rijdende auto gegooid

Een dertienjarige jongen fietste woensdagmorgen op de Kleiweg in Emmeloord en was getuige van een bizar tafereel: een kitten vloog uit het raam van een rode Seat. Vervolgens werd het kleine katertje overreden door een andere personenauto. Wonder boven wonder overleefde de kitten het en kwam hij terecht in ons Dierenopvangcentrum Edo Hammers.
Kitten uit rijdende auto gegooid

Politiewerk

De jongen die dit schrikbarende tafereel aanschouwde belde direct de politie. Politie Noordoostpolder/Urk zorgde ervoor dat de kitten, die inmiddels Bento is genoemd, bij Dierenopvangcentrum Edo Hammers terecht kwam, zodat hij zo snel mogelijk de juiste zorg kon krijgen. Naar de dader wordt nog gezocht.

Bento werd uit het raam van een rode Seat gegooid. Wonder boven wonder heeft hij het overleefd. Bron foto: Facebook Politie Noordoostpolder/Urk.

Naar de dierenarts

Dierenambulance Noord-Overijssel bracht Bento onmiddellijk naar de dierenarts waar foto's werden gemaakt van zijn botten. Verrassend genoeg heeft de naar schatting 8 weken oude Bento niets gebroken. Wel heeft hij last van een lamme voorpoot, waarvoor hij pijnstillers heeft gekregen. Bento moet de komende dagen bijkomen in een rustig hok. Hopelijk gaat hij dan zijn poot vanzelf weer gebruiken en trekt de lamheid weg. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er iets ernstigers aan de hand. Als het pootje echt verlamd is, ontkomt Bento waarschijnlijk niet aan een amputatie. Laten we hopen dat dit niet aan de orde is en dat het helemaal goed komt met Bento's pootje. In elk geval is Bento levendig, speels en lief.

Eigenaar bekend

Waarschijnlijk is de eigenaar van Bento bekend. Hij schrok zich rot toen hij op social media de foto van Bento voorbij zag komen en nam contact met ons op. Vandaag komt hij langs om te kijken of het inderdaad om zijn kitten gaat. Sinds maandag is hij al naar zijn kat op zoek die nog niet gechipt is.

Update

Update vrijdagmiddag: De eigenaar kwam naar het dierenasiel om te checken of Bento zijn kat was. Dit was inderdaad het geval. Zijn elfjarige dochter Melanie reageerde dolgelukkig en sloot Tommie (zo heet Bento eigenlijk) in haar armen. Thuis wacht zijn even oude broertje op de hereniging. Wat een fijn nieuws om het weekend mee te starten! Het gezin houdt ons op de hoogte van Tommie's verdere ontwikkelingen. Houd dit bericht in de gaten of volg ons op Facebook.

De elfjarige Melanie reageerde dolgelukkig en sloot Tommie (zo heet Bento eigenlijk) in haar armen.

Help ons redden

Onze medewerkers en vrijwilligers staan dag en nacht klaar om dieren zoals Bento te redden, op te vangen en te beschermen. De hulp voor deze dieren brengt hoge kosten met zich mee. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!