Konijn Freddie in De Grote Sinterklaasfilm

Deze week onthulden filmdistributeur Just Entertainment en producent Messercola de poster van de gloednieuwe film 'De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje'. De hoofdrollen worden dit jaar vertolkt door Robert ten Brink als (adviseur van) Sinterklaas. Daarnaast maakt Martien Meiland zijn filmdebuut als kasteelheer Jean Claude en blaast YouTube-ster Party Piet Pablo het dak eraf met zijn nieuwste hit 'Dansen Voor De Sint'. Maar er is nog iemand die de sterren van het doek speelt: Freddie het konijn. En met dat nieuws kondigen we dan ook vol trots de deelname van de Dierenbescherming aan deze film aan.

Konijn Freddie in De Grote Sinterklaasfilm

De samenwerking tussen producent Lucio Messercola en de Dierenbescherming kwam vroeg dit jaar tot stand. Messercola hierover: "We kijken altijd goed naar wat de doelgroep aanspreekt. We weten dat kinderen dol zijn op dieren en zo ontstond het idee om de Dierenbescherming te benaderen". Samen zagen we kansen om via de Sinterklaasfilm een bijdrage te leveren aan bewustwording rond het houden van huisdieren. Veel mensen schaffen in een opwelling een dier aan, zonder te beseffen wat daarbij komt kijken. Lucio: “We hebben dat gegeven op een heel natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. Een van de Pieten komt met een konijn (Freddie) thuis. Hij heeft het meegenomen uit de etalage van een dierenwinkel in Spanje. Terwijl hij er gelukkig mee is, waarschuwen andere Pieten hem; een konijn heb je niet voor even, maar voor zijn hele leven. En bij de zorg voor een dier komt nogal wat kijken.”

Deze week onthulden filmdistributeur Just Entertainment en producent Messercola de poster van de gloednieuwe film 'De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje'. Naast de hoofdrolspelers speelt konijn Freddie de sterren van het doek.

Gezinnen met jonge kinderen bereiken

Afgelopen zomer werden meerdere konijnen- en knaagdierenopvangcentra van de Dierenbescherming overspoeld door afgestane en gedumpte konijnen. We willen voorkomen dat deze taferelen zich volgend jaar herhalen. Met onze deelname aan de film en de subverhaallijn rond konijn Freddie willen we op een originele, ongedwongen manier met name gezinnen met jonge kinderen bereiken met onze boodschap. We hopen dat dit eraan bijdraagt dat mensen na het zien van de film alleen nog weloverwogen aan een huisdier beginnen.

Wie is Freddie het konijn?

“Freddie” heet in werkelijkheid Naira en woont samen met haar konijnenvriend Jinxy bij een medewerker van de Dierenbescherming. Naira is een Vlaamse reus van anderhalf jaar oud en ruim acht kilo. Naira is een stabiel en rustig konijn dat contact met mensen, aangehaald worden en zelfs een stukje autorijden geen probleem vindt. Vandaar dat we het wel aandurfden om Naira mee te laten doen aan de film. Uiteraard hebben we erop toegezien dat de opnamen geen stress veroorzaakten of dat Naira iets tegen haar zin hoefde te doen.

Uiteraard hebben we erop toegezien dat de opnamen geen stress veroorzaakten of dat Naira (Freddie in de film) iets tegen haar zin hoefde te doen. Achter de schermen krijgt Naira een lekkere wortel van haar baasje.

Over de film

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer de Pieten merken dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af? 'De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje' is vanaf 6 oktober in de Nederlandse bioscoop te zien.