Laat je kat gratis chippen bij Haagse dierenartsen

Jaarlijks raken in Nederland ongeveer 62.500 katten vermist. Ben jij ook weleens bang dat jouw kat zoek raakt en is hij nog niet gechipt? Doe dit dan gratis in de maand november bij één van de deelnemende Haagse dierenartsen.

Laat je kat gratis chippen bij Haagse dierenartsen

Voorwaarden om je kat gratis te laten chippen:

  • Alleen voor kattenbezitters uit Den Haag.
  • De actie loopt van 1 november 2022 tot 30 november 2022.
  • Medisch consult is niet inbegrepen.
  • Zie lijst deelnemende dierenartsen onderaan deze pagina.

Is jouw kat gechipt en geregistreerd? Dan is de kans aanzienlijk groter dat hij weer bij je wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis. In 2020 werden ruim 48.000 gechipte katten in Nederland weer herenigd met hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten met een chip. Van de katten die niet gechipt waren, werd slechts 22% herenigd met hun baasje.

De Dierenbescherming en gemeente Den Haag slaan de handen ineen en bieden deze gratis chip- en registreeractie voor alle Haagse katteneigenaren aan. De chip kun je in november laten plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsenpraktijken. Let op: zolang de voorraad strekt!

Hoe werkt het?

Verschillende dierenartsen in Den Haag chippen en registreren jouw kat in november 2022 geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, kun je zien onderaan deze pagina. Je kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Voor wie en wanneer?

Let op: alleen katten uit Den Haag kunnen meedoen aan de chipactie. De dierenarts vraagt je daarom om een ID. De actie loopt van 1 november tot en met 30 november. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij!

Waarom binnenkatten chippen?

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als deze katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatievermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans verdwaald te raken.

Is jouw kat al gechipt?

Controleer af en toe of alle gegevens nog kloppen in de databank. Ben je verhuisd of heb je een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de databank. Weet je even niet meer bij welke databank de chip van jouw kat hoort? Vul hier dan het chipnummer in, de rest wijst zich vanzelf. Ga je naar de dierenarts? Laat dan meteen even controleren of de chip nog goed zit en werkt.

Wat als je een kat gevonden hebt?

Als je een kat hebt gevonden kun je bij ieder dierenasiel en dierenarts terecht om de chip uit te laten lezen. Op die manier kan de kat weer naar zijn baasje teruggebracht worden.

Lijst met deelnemende dierenartsen

Dierenkliniek van Alkemadelaan, Den Haag

Dierenkliniek Nootdorp, Nootdorp

Dierenkliniek Ypenburg-Nootdorp, Den Haag

Dierenkliniek Statenlaan, Den Haag

Dierenkliniek Laakkwartier, Den Haag

Dierenkliniek de Eland, Den Haag

Dierenkliniek Duinoord, Den Haag

Dierenkliniek Scheveningen, Den Haag

Dierenkliniek Auwerda, Den Haag

Dierenkliniek Parkweg, Voorburg

Dierenkliniek Javastraat, Den Haag

Dierenkliniek Zuiderpark, Den Haag

Dierenkliniek Makker, Den Haag

Dierenkliniek Erasmusplein, Den Haag

Dierenkliniek Mariahoeve, Den Haag

Dierenkliniek Animo, Den Haag

Dierenkliniek de Singels, Den Haag

Dierenkliniek Breuk en van Doorne, Den Haag

Voor het chippen van katten

Jaarlijks vangen we duizenden verdwaalde katten op, waarvan we het grootste deel niet kunnen herenigen met de eigenaar, omdat ze niet gechipt of goed geregistreerd zijn. Voorkom verdriet en chip je kat