Vrijwilligerswerk is heel belangrijk voor me geworden

Laura Kroon - Dierverzorger bij Het Knaagdierencentrum

Elke dag staan door het hele land duizenden Dierenbeschermers klaar om dieren in nood te redden, op te vangen en te beschermen. Om deze zorg te blijven geven, ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen. #ikbendierenbeschermer

Vrijwilligerswerk is heel belangrijk voor me geworden

Laura Kroon

Dierverzorger bij Het Knaagdierencentrum

“Ik heb héél véél hobby’s: bijbelstudies, Russisch leren, naaien, ‘handlettering’, ik hou van winter en ik hou van eten, én ik vind dieren héél erg leuk. Ze zijn op een bepaalde manier altijd zo loyaal. Konijnen behoren wel echt tot mijn lievelingsdieren. Ik weet niet zo goed waarom, ze zijn niet eens zo sociaal, dat zijn cavia’s meer. Maar toch heb ik veel met konijnen. Ik weet nog goed dat er een konijn geplaatst was waar ik echt een zwak voor had. In het Knaagdierencentrum had ik hem ieder vrij moment dat ik had op schoot. De meeste konijnen zouden dat niet waarderen, maar dit was een echt schootkonijn. Ik vroeg later eens hoe het met dit konijn ging, toen antwoordde de eigenaar ‘ja slecht, ik ga er niet om liegen’. Ik schrok daar heel erg van, hij miste de aandacht die ik hem altijd gaf! Hij bleek inderdaad eenzaam te zijn. Gelukkig heeft hij inmiddels een fijn thuis met een vriendinnetje en gaat het nu goed met hem.

Zelf heb ik nu even geen konijnen. Als ik ooit een geschikte tuin heb, wil ik een grote konijnenberg waar konijnen lekker hun gang kunnen gaan. Ik zie het al helemaal voor me. Voor nu houd ik het thuis bij m’n hond en katten en bij m’n vele hobby’s. Gelukkig werk ik als vrijwilliger bij het Knaagdierencentrum. Iets dat belangrijk voor me is geworden, sommige mensen hebben zoiets van ‘tja, het is maar vrijwilligerswerk’, maar ik denk ‘ik hoor hier gewoon’.”

“Ik verheug me op het moment dat we weer als team bij elkaar mogen zijn“

Laura Kroon
- Dierverzorger bij Het Knaagdierencentrum


Update juni 2020
#wijgaandoor

“Of er iets veranderd is door de coronamaatregelen? Ja, haha, alles! Het Knaagdierencentrum kan nu moeilijk zoveel mensen tegelijk over de vloer hebben en heeft een hoop aanpassingen moeten doen in de werkschema’s. Zo zijn er bijvoorbeeld vaste teams van drie medewerkers die elkaar afwisselen. Sommige dieren zitten nu bij pleeggezinnen (vaak medewerkers zelf), in plaats van in de dierenopvang. Dit om de werkdruk te verlagen.

Een groot deel van de vrijwilligers kan voorlopig even niet naar Het Knaagdierencentrum komen. Ik vervang af en toe een collega, dus kom gelukkig nog weleens over de vloer. Andere collega’s nemen vanuit huis telefoondiensten over. Zo kunnen we nog wel iets betekenen voor het Knaagdierencentrum. Thuis kan ik ook aan de nieuwsbrief werken en andere klusjes oppakken. Maar ja, ik kwam vaak naar de opvang om daar te werken achter de computer, naast en tegenover collega’s, met koekjes en thee. Ik verheug me op het moment dat we weer als team bij elkaar mogen zijn, want met dieren werken is het allerleukst, maar dit samen doen met collega’s mis ik ook!”