LID redt 9 honden van bedrijventerrein Dronten

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft samen met de politie op woensdag 6 oktober negen honden van een bedrijventerrein in de gemeente Dronten gehaald. De dieren zaten in en rond zwaar vervuilde 'huisvesting', waren sterk vermagerd en veel van hen hadden geen drinkwater. De honden zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze verder onderzocht worden en de nodige verzorging krijgen.

LID redt 9 honden van bedrijventerrein Dronten

Aanleiding om bij het terrein te gaan kijken was een melding bij de politie. Bij aankomst troffen de LID en politie achter een hek twee erg magere honden, waarvan er één mank liep. Tijdens verder onderzoek bleken er in een afgesloten aanhanger nog drie jonge hondjes te zitten. Eén ervan had wonden aan kop en poot. De vloer van de aanhanger was bedekt met een centimeters dikke laag ontlasting waardoor de dieren nergens schoon konden liggen. Ook was er geen drinkwater aanwezig.

De vloer van de aanhanger van bedekt met een centimeters dikke laag ontlasting waardoor de dieren nergens schoon konden liggen.

Honden aan te korte ketting

Verderop op het terrein stond een portakabin (verplaatsbare bouwkeet). Daarin werden nog eens vier honden gevonden. De dieren zaten aan korte kettingen vast, sommige daarvan bleken nog geen 50 cm lang waardoor de dieren niet eens normaal rechtop konden staan. Ook deze ruimte was zwaar vervuild met ontlasting en een aantal honden had last van ontstoken ogen. In de ruimte stond wel water, maar door de te korte kettingen konden de dieren daar zelf niet bij.

De dieren zaten aan korte kettingen vast, sommige daarvan bleken nog geen 50 cm lang waardoor de dieren niet eens normaal rechtop konden staan.

Honden in beslag genomen

Na overleg met de Officier van Justitie van het functioneel parket Amsterdam zijn alle honden in beslag genomen. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres voor onderzoek en verzorging. In juli van dit jaar zijn op hetzelfde terrein door de politie ook al een keer acht honden in beslag genomen. Er waren tijdens de actie geen mensen aanwezig op het terrein, de politie doet verder onderzoek naar een eigenaar. Of er een verband is met de eerdere inbeslagname is niet te zeggen.