Massa's muizen in vervuilde woning

Wat begon met het in huis halen van enkele 'gezellige' muizen, groeide uit tot een ongelooflijke plaag voor een inwoonster van de gemeente Halderberge.

Massa's muizen in vervuilde woning

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) trof afgelopen vrijdag in de woning een krioelende massa van minstens duizend muizen aan. Een gedeelte daarvan zat in opgestapelde plastic dozen en kooien, maar een veel groter aantal liep vrijelijk door het huis. In de kooien trof de inspectiedienst ook nog andere dieren zoals sierduiven, parkieten, een konijn, een haan en een kleine hoeveelheid ratten aan. De woning was ernstig vervuild en er hing een penetrante ammoniaklucht.

Uit de hand gelopen situatie

De eigenaar leek geen slechte bedoelingen te hebben met de dieren. Ze was in de overtuiging dat ze het juiste deed door ze in huis te nemen, zonder daarbij de kwalijke gevolgen goed in te schatten. Helaas liep de boel vreselijk uit de hand. De LID heeft in overleg met het OM besloten om de dozen en kooien, met daarin ruim 450 muizen en andere dieren, in beslag te nemen. De wijkagent is door de LID op de hoogte gebracht van de zorgelijke situatie op het adres waar de andere muizen nog losliepen. De in beslag genomen dieren verblijven voorlopig bij zogeheten 'opslaghouders'.

In beslag genomen kooien met muizen en andere dieren.