Neem Betsy het varken mee het stemhokje in!

Kies jij voor varken Betsy, kat Daantje of de wilde eend tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart

Neem Betsy het varken mee het stemhokje in!

Tijd voor actie!

Betsy, Daantje en de wilde eend zijn heel verschillend, maar hebben ook één duidelijke overeenkomst: zij pleiten allemaal voor diervriendelijke wetten! Want de huidige situatie biedt geen goede oplossing voor hen. Zo hebben varkens zoals Betsy weinig ruimte en geen buitenverblijf. Dit geldt voor miljoenen veedieren in Nederland. Daantje de kat raakt verdwaald en vindt de weg naar huis niet meer. Net als 38.000 andere katten in Nederland die elk jaar zoekraken. Ook de wilde eend heeft het niet makkelijk, want hij staat op de zogenaamde wildlijst en dat betekent dat hij voor de lol doodgeschoten mag worden. Net als de haas, fazant, houtduif en het konijn trouwens. Dit kan zo niet langer en het is nu écht tijd voor actie!

Stem voor deze dieren

Afgelopen jaar heeft de Dierenbescherming zich ingezet voor een landelijke chipplicht, een stop op de plezierjacht en een toekomstbestendige veehouderij. Aandacht voor deze drie speerpunten was er genoeg. Zo tekenden maar liefst 57.156 mensen de petitie voor kat Daantje, werden er 44.802 protestkaarten gestuurd voor o.a. de wilde eend en werden de plannen voor Betsy besproken in de Kamer. Maar met alleen aandacht zijn we er niet. Het volgende kabinet kan het verschil maken voor deze drie diergroepen via diervriendelijkere regelgeving en wetten. En daarom vraagt de Dierenbescherming jou om aan Betsy, Daantje en de wild eend te denken tijdens het stemmen!


Kijk www.dierenbescherming.nl/verkiezingen voor meer informatie en ontdek welke partij stemt voor Betsy, Daantje en de wilde eend.