NLdoet: klushelden steken handen uit de mouwen

Tijdens NLdoet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart zijn vier Dierenbeschermingslocaties flink onder handen genomen. We zijn alle vrijwilligers ontzettend dankbaar!

NLdoet: klushelden steken handen uit de mouwen

Opfrisbeurt voor pand Dierenambulance Noord en Midden Drenthe

In Assen konden het pand en een ambulance van Dierenambulance Noord en Midden Drenthe wel een opknapbeurt gebruiken. De dag begon fris: Drenthe was bedekt met een sfeervolle deken van sneeuw, maar het zonnetje scheen en binnen was het knus en warm. Een perfecte klusdag! Acht goedgemutste vrijwilligers hielpen mee de boel te transformeren. Het kantoor kreeg nieuwe rolgordijnen, de hal, het toilet, kasten, planken en tegels werden geverfd en de dierenambulance werd van binnen flink schoongemaakt. Het resultaat mag er wezen! Een fijne bijkomstigheid was dat één van de klussers besloot om zich aan te melden als dierenambulancevrijwilliger.

Schrobben bij Het Knaaghof

Bij Het Knaaghof staken wethouders van gemeente Rijswijk Gijs van Malsen en Mark Wit, en vier andere enthousiaste vrijwilligers de handen uit de mouwen. De speelvelden van de konijnen waren toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Een zware, maar belangrijke klus, waarbij mondkapjes en afzuiginstallatie werden ingezet, vanwege de enorme stofwolken die hierbij vrijkwamen. Na het leegscheppen van de speelplaatsen, werd alles schoongeboend, waarna de speelplaatsen weer gevuld werden. De konijntjes kunnen hier weer onbezorgd ronddartelen.

Geweldig dat ook wethouders Gijs van Malsen (links) en Mark Wit vrijwilligerswerk wilden doen.
Topteam!

Dierenasiel de Kuipershoek

Bij Dierenasiel de Kuipershoek ondergingen de kattenmeubels een ware metamorfose. Tien exemplaren kregen een verse lik verf. En toen onze zeer welkome klussers uitgeverfd waren, knuffelden ze uitgebreid met de asielkatten. Ook kregen de vrijwilligers een uitgebreide rondleiding. Het was een gezellige en productieve middag met een mooi resultaat waar onze katten blij mee zijn!

Bij Dierenasiel de Kuipershoek hebben de NLdoet-vrijwilligers 10 kattenmeubels geverfd.

Opgeruimde buitenspeelvelden bij het Knaagspoor

Bij het Knaagspoor zijn de buitenspeelvelden aangepakt. De velden zijn leeggehaald, zodat er binnenkort nieuwe speel- en koppelruimtes passen die makkelijker schoon te maken zijn. Vele handen maakten licht werk; de klus was snel geklaard. De vrijwilligers konden tussen de middag in het zonnetje genieten van een welverdiende lunch. Daarna hielp iedereen mee met het opruimen van de rest van het terrein.

Een welverdiende lunch in het zonnetje.

Nogmaals willen we alle klussers, schrobbers, schilders en helpers bedanken voor het mooie werk dat er is verzet!

  • Knaagspoor02klus
  • Knaagspoor01klus
  • Knaaghof02klus
  • Knaaghof01klus
  • Assenklus01
  • 2023 N Ldoet Knaagspoor02 vlodderkonijn
1/6