Onthulling eerste hitte-waarschuwingsbord

Jaarlijks worden er nog altijd tientallen oververhitte honden uit auto's bevrijd. Helaas is het voor sommige honden dan al te laat en overlijden ze alsnog ter plekke. De Dierenbescherming probeert dit verschrikkelijke leed te voorkomen door meer voorlichting te geven. Daarom onthulden we het eerste hitte-waarschuwingsbord in Nederland bij de parkeerplaats van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het waarschuwingsbord is speciaal ontworpen voor de NRC Charity Award en is gebaseerd op het bord 'op slot, buit eruit' en veranderd in 'op slot, hond eruit'.
Onthulling eerste hitte-waarschuwingsbord

Maxima onthult het waarschuwingsbord

Woensdag om 14:00 uur was het zover. Met de hulp van hond Maxima onthulden regiomanager van de Dierenbescherming Joyce Schorren en Wethouder Jisse Otter het hitte-waarschuwingsbord op de parkeerplaats van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Ook Dierenambulance Emmen was aanwezig. Het ambulanceteam kreeg vorig jaar de schrijnende melding dat er een hond in de auto op precies deze parkeerplaats was bezweken aan de hitte. Het team trof inderdaad een hond aan die op afschuwelijke wijze was overleden.


Aan media-aandacht geen gebrek

Ook de media waren ruimschoots aanwezig om deze onthulling vast te leggen:

NRC Charity Award

De Dierenbescherming dingt met dit waarschuwingsbord, dat onderdeel uitmaakt van de hittecampagne Laat je hond bij warm weer nooit in de auto achter, naar de publieksprijs van de NRC Charity Awards. Met jouw stem maken we kans op een advertentie in NRC Handelsblad en/of NRC Next. Je kunt tot 20 augustus stemmen. Het waarschuwingsbord is ontworpen door Marlou Wirken.
Honden en hitte
De temperatuur in een stilstaande auto kan binnen tien minuten hoog oplopen. Honden kunnen niet zweten en raken warmte moeilijk kwijt, wat daarom fataal kan aflopen. Omdat er nog te vaak honden uit auto's worden gehaald, blijven we mensen wakker schudden.