Dierenambulance Noord-Overijssel stopt per 1 september

Helaas moeten we met jullie delen dat onze dierenambulance Noord-Overijssel per 1 september stopt. Door een combinatie van factoren lukt het niet meer om de ambulance voldoende bemenst te krijgen om naar behoren onze diensten in te vullen. Dit ondanks alle inspanningen van het huidige team en onze coördinator. We vinden dit uiteraard heel erg jammer, maar moeten de realiteit onder ogen zien.

Dierenambulance Noord-Overijssel stopt per 1 september

Ook hadden we graag meer tijd gehad om onze dienst rustig af te bouwen en over te dragen, maar we hebben te maken met overmacht. Het lukte de laatste tijd nog om onze dienst draaiende te houden, totdat het echt niet meer lukte. Dat kwam toch sneller dan verwacht. Het is nu niet langer verantwoord om te proberen door te gaan.

Impact voor dieren

We zijn druk in gesprek met collega-organisaties en gemeenten in en om ons werkgebied om de impact voor dieren die vervoer nodig hebben zo klein mogelijk te houden. Zodra we hier meer over kunnen delen, dan lees je dat hier en op onze Facebookpagina.

Wie kan ik nu bellen voor dier in nood?

Mocht het voor woensdag 1 september nog niet duidelijk zijn wie in jouw woonplaats de ritten overneemt, dan kun je vanaf die dag voor een dier in nood bellen met het landelijk meldpunt 144.