Pacino en de liquid snacks

Toen kater Pacino in mei 2021 bij Dierenopvangcentrum De Doornakker terechtkwam, had hij een joekel van een open wond op zijn kop. Ernstig verzwakt zwierf hij langs huizen en door tuinen, tot hij door buurtbewoners werd gespot. Hij moet écht pijn hebben gehad: de wond was flink gaan ontsteken.

Pacino en de liquid snacks

Een flinke open wond

Voor zijn eerste behandeling gaat hij naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Geldrop. Daar wordt de wond schoongemaakt en opgefrist. Dat alles ondergaat de dappere Pacino zonder verdoving! Er wordt een infuus aangelegd en hij krijgt pijnstillers toegediend. Daarna start zijn antibioticakuur.
Al snel komen zijn verzorgers erachter dat in deze gehavende kater een grote goedzak met een piepklein hartje verscholen zit. Natuurlijk is hij niet altijd blij met het geknutsel aan zijn kop, maar al met al houdt hij zich groot, is flink - en een echte lieveling van de medewerkers van het dierenopvangcentrum. Hoewel Pacino zich gedraagt als een huiskat, is hij niet gechipt. Om zijn baasjes te vinden wordt er een oproep geplaatst op mijndieriszoek. Daarop komt helaas nooit een reactie. Is deze lieve goedzak dan echt helemaal op zichzelf aangewezen?

Pacino moet écht pijn hebben gehad: de wond was flink gaan ontsteken.

Liquid snacks

Eén zwakke plek heeft de koelbloedige Pacino wel: liquid snacks. De kattensnoepjes helpen hem om de nare tijd en het vele gepruts aan zijn lijf wat te vergeten. Bij elke behandeling krijgt hij er een paar. Wild enthousiast – hongerig, dankbaar, slobbert hij ze op. Iedere dag moet zijn verband verwisseld worden. Omdat zo’n groot deel van zijn huid wordt verbonden, zit het helemaal om zijn nek – als een soort kraag. Soms wordt hij boos omdat iemand er weer eens aanzit en doet hij kattig. Toch wordt hem dat gauw vergeven. Elke dag dat circus opnieuw! Zijn verzorgers begrijpen het wel.

De liquid snacks worden een thema rondom het verblijf van Pacino in het dierenopvangcentrum. Omdat hij de hele voorraad heeft opgegeten – en de liquid snacks hem erg helpen om rustig te blijven tijdens de verbandwissels, zet De Doornakker een verzoek uit voor de smakelijke hapjes. Twee weldoeners sturen een hele voorraad op, speciaal voor Pacino! Hiermee komt hij zijn herstelperiode wel door. Hij gaat met grote sprongen vooruit en de wond heelt mooi.

Eén zwakke plek heeft de koelbloedige Pacino wel: liquid snacks!

Een nieuwe liefde

Eindelijk is het zo ver: een nieuw baasje! Marieke is Pacino's nieuwe eigenaresse. Ze noemt hem 'Hokie'. Ze heeft een huis, een tuin en na verloop van tijd, als Pacino helemaal gewend is - krijgt hij er misschien zelfs een broertje of zusje bij. Wat voor karakter heeft Hokie, nu hij veilig thuis is bij zijn nieuwe baasje? ''Hokie is een echte knuffelkont.'' zegt Marieke. ''Nadat mijn katten vorig jaar zijn overleden, was ik ontzettend verdrietig. Op Hokie werd ik op slag verliefd.'' Die verliefdheid is wederzijds - als Marieke op bed of op de bank gaat zitten, positioneert Hokie zich pontificaal tussen haar benen en kijkt haar verliefd aan. Minutenlang zit hij dan omhoog te kijken, luid spinnend en met zijn grote groene kijkers liefdevol tot spleetjes geknepen.

Van de stress die hij de afgelopen periode heeft gehad, is Hokie's wintervacht in juli nog steeds niet helemaal verdwenen. Marieke neemt zijn vacht onderhanden en na veel borstelen (er komt wel een kilo haar uit!) glanst hij mooi. Hij ziet er steeds gezonder uit. Van de eerst zo diepe wond is bijna niets meer te zien. "Hokie is een gespierde kat", zegt Marieke. "Echt een sportschooljongetje om te zien. Een mooi contrast met zijn goedmoedige karakter. Hokie mag iedereen en geeft likjes en kopjes bij de vleet. Wel is hij erg gefocust op eten." De liquid snacks zijn nog steeds favoriet.

Pacino met zijn kraag van verband.


Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk