Petitie Natuurinclusief Bouwen. Teken jij ook?

Natuurinclusief bouwen moet de norm worden. Voor een gezonde leefomgeving voor dier en mens! Daarom steunen we de petitie van NL Greenlabel en Ballast Nedam Development. Zij roepen Hugo de Jonge, de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, op om ‘Natuurinclusief Bouwen‘ verplicht te stellen. Teken jij ook?

Petitie Natuurinclusief Bouwen. Teken jij ook?

Het is namelijk niet best gesteld met de natuur in Nederland. Deze verkeert in nood: de natuurlijke leefomgeving is in het geding en de biodiversiteit neemt rap af. Op sommige plekken zijn al 75% van alle vliegende insecten verdwenen en daardoor verdwijnen ook vogels en andere dieren.

We kunnen hier gezamenlijk iets aan doen door woningen, gebouwen én gebieden te realiseren waarbij natuurinclusief bouwen de norm is. Hoe meer inheemse planten, bloemen en bomen we toevoegen aan onze leefomgeving, hoe meer gelegenheid er is de natuur te herstellen. En het is wetenschappelijk aangetoond dat meer natuur in de woon- en werkomgeving gezondheid en welzijn bevordert.

Om de woningnood te bestrijden, worden in Nederland tot 2030 een miljoen huizen gebouwd. Het zou enorm helpen als dit op een natuurinclusieve manier gebeurt. Wat inhoudt dat rekening wordt gehouden met de impact op de natuurlijke leefomgeving, functioneel groen wordt geïntegreerd in het bouwproces en toegepast in het gebouw, buiten het gebouw en in de omgeving.

Naar de petitie

Dierenbescherming geeft het goede voorbeeld

Met de nieuwbouw van ons Dierentehuis De Hof van Ede, geven we zelf het goede voorbeeld. Het asiel was bijna veertig jaar oud en zelfs een opknapbeurt zou niet meer voldoen aan de laatste richtlijnen voor dierenopvang en duurzaam bouwen. Daarom pakken we het gelijk goed aan en komen er sedumdaken, zonnepanelen en wordt het gebouw gasloos. Verder bieden de gevels straks diverse schuil- en nestgelegenheden, zoals vogelhuisjes, vleermuizenkasten en insectenhotels.

Nieuwbouw Dierentehuis De Hof van Ede
Nieuwbouwbeeld van Dierentehuis De Hof van Ede