Petitie tegen afschot zwerfkatten 136.113 keer getekend

Op vrijdag 18 oktober werd de petitie ‘Zeg NEE tegen het afschieten van zwerfkatten’ van de Dierenbescherming officieel gesloten. De voorlopige eindstand laat zien dat 136.113 de petitie tekenden. Een overweldigende respons, die alle verwachtingen te boven gaat en waar de Dierenbescherming ontzettend blij mee is.
Petitie tegen afschot zwerfkatten 136.113 keer getekend

Op zaterdagavond 28 september werd in de late editie van het programma Hart van Nederland het startsein gegeven voor de landelijke dierendag-campagne, waarbij de Dierenbescherming onder meer het publiek opriep om een petitie te tekenen die NEE zegt tegen het afschieten van zwerfkatten en JA tegen een diervriendelijk beleid om het kattenoverschot het hoofd te bieden. De voorlopige eindstand is met 136.113 handtekeningen vele malen hoger dan iedereen had durven hopen.

Ook huiskatten afgschoten

Het is dan ook ronduit schokkend om te beseffen dat er per jaar tussen de 8.000 en 13.500 katten worden afgeschoten door jagers. En dat het daarbij niet alleen gaat om zwerfkatten, maar dat er ook regelmatig huiskatten tussen zitten. De jacht op katten moét stoppen, vindt de Dierenbescherming. En dankzij de petitie is het duidelijk geworden dat een heleboel mensen het daar volledig mee eens zijn.

Hartelijk bedankt!

De Dierenbescherming wil iedereen die de petitie heeft ondertekend heel hartelijk danken! Momenteel ligt er een verzoek bij staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken om te petitie te overhandigen. De Dierenbescherming is nog in afwachting van haar reactie.