Pluim voor winkeliers: een echte knuffeldierenboerderij!

Hoe denkt de Dierenbescherming over een drukbezochte 'knuffelboerderij' met echte dieren? Ons team Service en Informatie krijgt dagelijks vragen van mensen die iets tegenkomen waar ze zich zorgen over maken. Gisteren kregen we een vraag van iemand uit Noord-Holland. Ze had op Facebook gelezen dat een groot winkelcentrum bij haar in de buurt, tijdens de feestdagen een knuffelboerderij ging opzetten met konijnen en cavia’s van een kinderboerderij.

Elly von Jessen

Door: Elly von Jessen Programmamanager Diervriendelijk Ondernemen

Pluim voor winkeliers: een echte knuffeldierenboerderij!

Kerststallen en knuffelboerderijen met echte dieren

Rondom Sint en Kerst organiseren veel winkelcentra extra evenementen en nadert de tijd van de kerststallen met levende dieren. We belden met het winkelcentrum, omdat we ons afvroegen waarom ze dit wilden doen. Bij ons popte namelijk vragen op als: waarom een knuffelboerderij? Hoe is de huisvesting van de dieren? En hoe is de omgang met de dieren georganiseerd?

Een mooie oplossing

De vriendelijke meneer van de winkeliersvereniging had zich niet gerealiseerd dat een knuffelboerderij met echte konijnen en cavia’s misschien niet zo’n goed idee was. Zowel voor het welzijn van de dieren als de boodschap die je hiermee uitdraagt en hij stond open voor onze mening. Het idee kwam van een evenementenbureau. We gaven hem argumenten waarom ze dit plan misschien in heroverweging konden nemen. Zo gaat het bijvoorbeeld om vluchtdieren, waardoor een drukke bedoening en vreemde mensen die hen willen knuffelen zeer stressvol voor de dieren kan zijn. Nu is besloten om dit idee niet door te zetten, maar er een knuffeldierenboerderij van te maken. Met pluche dieren, geen levende. Dat is toch fantastisch nieuws!

Rondom Sint en Kerst organiseren veel winkelcentra extra evenementen en nadert de tijd van de kerststallen met levende dieren. We belden met het winkelcentrum, omdat we ons afvroegen waarom ze dit wilden doen. Bij ons popte namelijk vragen op als: waarom een knuffelboerderij