ROEL STEENBEEK INTERIM-BESTUURDER DIERENBESCHERMING

De raad van toezicht van de Dierenbescherming heeft per 1 augustus Roel Steenbeek (1956) aangesteld als interim-bestuurder. Hij volgt Co’tje Admiraal op, die vorige maand met pensioen ging. Steenbeek heeft een lange bestuurlijke carrière, zo was hij tot 2013 voorzitter van de Raad van Bestuur van Ymere, de grootste woningcorporatie in Nederland.

ROEL STEENBEEK INTERIM-BESTUURDER DIERENBESCHERMING

Sinds de beëindiging van zijn bestuurlijke loopbaan heeft hij een breed palet aan (interim)activiteiten op het gebied van bestuur, toezicht en advies. Op dit moment vervult hij een viertal commissariaten en twee bestuursfuncties gerelateerd aan vastgoed en gezondheidszorg. Steenbeek gaat aan de slag met de strategie van de Dierenbescherming. Met als motto “Samen maken we diervriendelijk vanzelfsprekend” wil de organisatie sterker inzetten op preventie en mensen verleiden om daarbij persoonlijk te helpen. De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 160.000 leden en donateurs, bijna 400 betaalde medewerkers en meer dan 4.000 vrijwilligers komt de organisatie sinds 1864 op voor de belangen van dieren.

Roel Steenbeek, interim-bestuurder Dierenbescherming.

Voor dier en mens

De Dierenbescherming heeft als droom dat we ooit leven in een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn in het denken en handelen van mensen. We willen mensen helpen om zelf beter dieren te beschermen door diervriendelijke keuzes te maken.

Onze resultaten