Sprookjesachtige onthulling eerste hittebord 2018

Een mooi moment voor de Dierenbescherming en alle honden die deze zomer door onwetende eigenaren meegenomen worden naar ‘een wereld vol wonderen.’ Afgelopen woensdag werd het eerste hittebord van 2018 officieel onthuld in de Efteling. Dit bord dient als waarschuwing voor de gevaren die het met zich meebrengt als je je hond bij warm weer achterlaat in een auto.
Sprookjesachtige onthulling eerste hittebord 2018

Verboden voor honden

Lekker een dagje naar de Efteling samen met je viervoeter? Klinkt gezellig, maar de enige honden die af en toe een Efteling-attractie in mogen, zijn hulp- of geleidehonden. Alle overige honden mogen het park niet in. Voor hen is een speciale hondenkennel ingericht bij de hoofdentree. Een mooi initiatief van het pretpark, dat niet alleen een praktische oplossing biedt voor hondenbezitters maar daadwerkelijk levens kan redden.

Hond in auto: levensgevaarlijk

Elk jaar weer opnieuw worden tientallen oververhitte honden uit auto’s bevrijd. Even een kwartier weg zijn kan al fatale gevolgen hebben voor je hond, met mogelijk een afschuwelijke dood als gevolg. Ook dit jaar zijn er weer talloze berichten in het nieuws van honden (en begin deze maand zelfs een kat) die bevrijd worden uit auto’s. Helaas is het voor een aantal van hen dan al te laat en overlijden ze alsnog ter plekke.
Een hond heeft vrijwel geen zweetklieren en kan alleen warmte afvoeren via zijn voetzolen en door te hijgen. Deze honden overlijden dus niet door zuurstofgebrek, maar door oververhitting van de hersenen. Dit geeft hetzelfde effect als zeer hoge koorts.

Hitteborden

Aangezien dit fenomeen ook de Efteling niet onbekend is, waren zij enorm bereid om een steentje bij te dragen aan onze hittebordcampagne. Met deze borden willen we hondeneigenaren en omstanders van stilstaande auto’s bewustmaken van dit probleem. Voor de Efteling werd een speciaal bord ontworpen, zodat bezoekers direct de hondenkennel als oplossing aangedragen krijgen.

Sprookjesachtige onthulling

In 2017 vond de aftrap van de hittebordcampagne plaats in Emmen en onthulde hond Maxima het bord. Dit jaar was dit magische moment live te volgen op Facebook, en was de eer aan Roodkapje. Zij werd bijgestaan door hond Lizzie, die al eerder schitterde in onze (geheel in scène gezette) campagnespot.

Help je mee?

We zijn ontzettend blij met deze fijne samenwerking met de Efteling, en hopen van harte dat menig bedrijf volgt. Overal waar auto’s geparkeerd worden, van supermarkt tot groot evenemententerrein, is sprake van onwetendheid en het is van levensbelang dat mensen meer bewust worden van de gevaren.
Ben je of ken je een beheerder van een parkeerplaats? Help ons dan mee door op deze hitteborden te attenderen of ze zelf te bestellen via onze website. Zo voorkomen we samen dat deze vreselijke taferelen, zowel voor honden als hun eigenaren, in de toekomst blijven plaatsvinden.