'Grom is een echte goedzak'

Steffan van Oudenallen - Dierenbuddy gemeente Utrecht

Steffan wandelt nu twee jaar met Grom omdat zijn eigenaar niet goed meer kan lopen. "Afstand doen van haar hond was geen optie, daar was Grom (letterlijk) te dierbaar voor."

Door: Marlijn de Jager-Gerhardt Online eindredacteur

'Grom is een echte goedzak'

#ikbendierenbeschemer

“Grom is dól op puppy’s. Hij is al wat ouder en loopt daarom niet snel meer, maar als hij een pup ontdekt, gedraagt hij zich als een jonge hond. Dat doet hij ook als hij sneeuw ziet. Stram sjokken? Nee hoor, hij rent dan moeiteloos de heuvel op om daarna weer keihard naar beneden te hollen, met zijn neus in de sneeuw. Autorijden, nog zoiets, dat vindt hij heerlijk! Als je hem zo ziet, zou je niet zeggen dat hij kwiek kan springen, maar als je de achterklep opent, springt hij er zo in.

Ik wandel nu twee jaar met Grom en ben echt van hem gaan houden. Zijn eigenaar kan niet goed meer lopen. Afstand doen van haar hond was geen optie, daar was Grom (letterlijk) te dierbaar voor. Met de hulp van dierenbuddy’s zoals ik, hoeft mevrouw geen grote wandelingen meer te maken en kunnen hond en baas gewoon samenblijven.

Ja, dat ik daaraan kan bijdragen geeft een goed gevoel. Ik wilde naast mijn werk en studie graag iets ‘maatschappelijks’ doen. Dierenbuddy past perfect bij mij. Ik woon zelf op zes hoog en kan geen hond hebben, maar met Grom hoeft dat ook niet. Als hij me aan ziet komen bij het raam, zie ik hem al vrolijk kwispelen. En daar word ik dan weer blij van.

Het is daarnaast superlekker om halverwege de dag even naar buiten te gaan. Grom en ik kennen inmiddels alle honden en baasjes uit de wijk. Hier in de buurt zit een park waar honden los mogen lopen, daar wordt ook weleens een heuse hondenparty georganiseerd. Dan nemen alle baasjes wat te drinken mee en spelen de honden samen, wij zijn soms ook van de partij.

Grom is een echte goedzak. Hij mag iedereen, maar zijn baasje is het allerbelangrijkst voor hem. Dat Grom al oud is, baart me soms zorgen. Het lijkt me zo erg als mevrouw dan zonder hem doormoet. Maar ja, zo gaat dat natuurlijk met honden. In elk geval kunnen ze met de hulp van dierenbuddy’s tot het einde samenblijven.”

Voor dierenbuddy's

Onze dierenbuddy’s voorkomen eenzaamheid bij dier en mens door structurele hulp te bieden bij de verzorging van huisdieren.

Meld je aan