Succes: Ook Kamer wil einde plezierjacht op haas en konijn

Vanavond is de motie van Frank Futselaar (SP) en Frank Wassenberg (PvdD) over het schrappen van haas en konijn van de wildlijst aangenomen in de Tweede Kamer. Op de wildlijst staan, nu nog, vijf diersoorten die zonder reden geschoten mogen worden door de jager. Naast haas en konijn gaat het over de fazant, houtduif en wilde eend. Toen in 2020 haas en konijn op de rode lijst werden gezet was dat voor ons hét moment om er extra aandacht voor te vragen met onze #stopdeplezierjacht actie. De Dierenbescherming is dan ook heel tevreden over deze stap in de goede richting!

Succes: Ook Kamer wil einde plezierjacht op haas en konijn

Een belangrijk signaal

Met het aannemen van deze motie is er een belangrijk signaal afgegeven aan het nieuwe kabinet over hoe zij om moeten gaan met de wildlijst. Daarmee groeit de druk om te stoppen met de plezierjacht. Naast deze motie liggen er namelijk ook duizenden protestkaarten klaar van het publiek. 44.802 kaarten om precies te zijn. Allemaal geschreven tijdens onze actie in november met het vriendelijke, doch dringende verzoek aan de politiek om de landelijke wildlijst, de plezierjacht, af te schaffen. De aangenomen motie en de grote steun van het publiek geven hoop op een Nederland zonder plezierjacht.

Wij gaan door!

Na dit goede nieuws voor haas en konijn vergeten wij de andere diersoorten natuurlijk niet. De komende weken zetten we de wilde eend extra in de spotlights tijdens onze verkiezingscampagne. Ook dit dier gaat in aantallen schrikbarend achteruit en het zinloos afschieten ervan moet zo snel mogelijk stoppen. Via onderstaande video roepen we iedereen op om de wilde eend mee het stemhokje in te nemen. Kies jij voor een partij die opkomt voor de wilde eend?