Tientallen honden in beslag genomen in gemeente Hardenberg

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in een boerderij in de gemeente Hardenberg meer dan veertig honden aangetroffen. Het betrof 31 shih Tzu’s en 10 pomerianen. De eigenares wordt verdacht van ernstige verwaarlozing van een groot deel van de dieren. Het openbaar ministerie (OM) doet onderzoek naar de zaak.

Tientallen honden in beslag genomen in gemeente Hardenberg

De honden verbleven in vervuilde, opgestapelde reisbenches en te krappe kooien. Ze hadden geen water en hadden klitten in de vacht. De ruimte waarin ze verbleven stonk naar urine. Alle honden zijn in beslag genomen en ondergebracht op een geheime opvanglocatie.

Soortgelijke case in de buurt

Ruim een maand geleden werden bij een andere eigenaar op een ander adres, in dezelfde gemeente ruim 75 verwaarloosde honden weggehaald die op vrijwel gelijke wijze werden gehouden. In die boerderij trof de inspectiedienst naast shih tzu’s ook poedels, Maltezers, Yorkshire terriërs en Chihuahua’s. Het OM beslist over de afdoening van de zaak. Dit zijn voor de LID twee opvallende inbeslagnames binnen één gemeente. De LID wil daarom graag weten of er in Hardenberg en omstreken meer van deze hondenhouders actief zijn. Heb je een vermoeden van een soortgelijke situatie in deze regio? Neem dan contact op met het landelijk meldnummer voor dieren in nood: 144.