Update: hoe gaat het nu met kitten Smoezel?

Kitten Smoezel werd begin december op het nippertje gered van de perscontainer bij vuilverbrander HVC Groep in Alkmaar. Nico Drolinga, één van de medewerkers, ontdekte Smoezel net op tijd tussen het afval. De dierenambulance bracht de doodsbange kitten naar Dierentehuis Alkmaar, waar hij tijdelijk werd ondergebracht bij gastouder Marga van der Veen. Hoe gaat het nu ruim 6 weken later met Smoezel
Update: hoe gaat het nu met kitten Smoezel?

Gastgezin

Smoezel was vermoedelijk nog maar 12 weken oud toen hij terecht kwam bij Dierentehuis Alkmaar. Hij was zeer angstig en schuw en het dierenasiel was voor hem op dat moment geen geschikte verblijfplaats. Marga van der Veen, assistent beheerder van Dierentehuis Alkmaar, vangt regelmatig thuis jonge ‘eenlingen’ op, zodat ze goed leren socialiseren met haar eigen huisdieren en wennen aan een huiselijke omgeving. Zo maakte Smoezel ook kennis met Marga's dierenroedel.

Smoezel was doodsbang toen hij net gered was.
De huisdieren van het gastgezin maken kennis met Smoezel.

Zelfvertrouwen

En zo veranderde een naar vuilnis ruikend, angstig bolletje kat in een ondeugend, speels ventje. Stapje voor stapje kreeg hij meer zelfvertrouwen en leerde hij omgaan met andere dieren. Voor mensen bleef hij nog een tijdje schuw, maar met het verstrijken van de tijd leerde hij dat ook mensen niet eng zijn. “Geweldig om te zien hoe hij zoveel aan mijn huisdierenroedel heeft gehad!” concludeert Marga.

Smoezel leert al snel omgaan met soortgenoten.
Ook honden zijn niet eng meer voor Smoezel.

Nieuw baasje

Na zes weken wennen in een gastgezin, was Smoezel vrolijk en sterk genoeg om geplaatst te worden. Zijn nieuwe baas is niemand minder dan… zijn redder Nico Drolinga! Nico en zijn gezin waren Smoezel niet vergeten en wilden hem dolgraag adopteren. Afgelopen donderdag is Smoezel naar het gezin toegebracht. Het was even spannend, want kat Semmy was in eerste instantie niet zo gelukkig met de komst van de kleine indringer. Het duo had wat tijd nodig om elkaar te leren kennen, maar het gaat steeds beter. “Ik heb er een lekker gevoel bij, ik ben heel blij dat het goed met Smoezel gaat”, zegt Marga die toch ook na 6 weken gastouderschap afscheid moest nemen van de kleine dondersteen.

Smoezel en Semmy hadden even wat tijd nodig om elkaar te leren kennen, maar inmiddels gaat het goed.
Smoezel op schoot bij zijn nieuwe baasje. Zo te zien gaat het hartstikke goed met Smoezel!