Verbod op wilde dieren in circussen

De Dierenbescherming en Wilde Dieren De Tent Uit hebben tien jaar lang gestreden om wilde dieren uit het circus te krijgen, en met succes! Vanaf heden gaat het verbod op wilde dieren in circussen in. Dankzij dit verbod is het niet langer toegestaan om als circus rond te reizen met wilde (zoog)dieren of hen kunstjes te laten vertonen.
Verbod op wilde dieren in circussenVanaf 15 september 2015 is het in Nederland verboden om op te treden of rond te reizen met wilde circusdieren. De huisvesting, verzorging, trainingsmethoden en het transport van dieren in circussen laat vaak veel te wensen over. Tijdens optredens moeten de dieren kunstjes vertonen, die zij onder dwang en met soms zeer dieronvriendelijke methoden krijgen aangeleerd. Daarnaast worden ze buiten de optredens en trainingen in zeer krappe, kale hokken gehuisvest, waarin ze ook vervoerd worden. Gezondheidsproblemen en stress zijn vaak het gevolg.

Opvang circusdieren

Voor de opvang van de circusdieren is gezorgd. Er zijn diverse opvanglocaties geschikt voor de opvang van deze dieren - zoals Primadomus in Spanje van Stichting AAP - waar dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving kunnen worden opgevangen.

De organisatie Wilde Dieren De Tent Uit stopt haar werkzaamheden nu dit geweldige resultaat is behaald. Op de site van Wilde Dieren de Tent Uitkun je nog wel meer lezen over het verbod. Ook kun je er een melding doorgeven wanneer je toch nog een circus tegenkomt dat wilde dieren gebruikt.