Verkoeling in het water? Pas op voor blauwalg!

Niets is lekkerder voor je hond en voor jezelf om met dit warme weer verkoeling in het water te zoeken. Maar let op, want in stilstaand water wemelt het nu van de giftige blauwalgen. Een gevaar voor mens én dier. Je hond kan er ernstige schade aan lever en zenuwstelsel van krijgen als hij veel water binnenkrijgt.
Verkoeling in het water? Pas op voor blauwalg!

Wat te doen?

De blauwalg is te herkennen een aan groenige verfachtige laag in het stilstaande water. Daarnaast ruikt het water naar een sterke rotte vislucht. Als je hond toch in het water heeft gezwommen, spoel hem dan direct af met schoon water. Het oplikken van het vieze water kan leiden tot diarree, ademhalingsproblemen of krampen. Het is aan te raden om zo spoedig mogelijk een dierenarts te raadplegen die hem een middel kan geven om te braken, zodat de giftige stoffen eruit komen.

Toch het water in?

Wil je kijken waar het nog wel veilig is om met je hond een verkoelende duik te nemen, let dan goed op de mogelijke borden die bij de waterplassen staan. De website www.zwemwater.nl geeft in heel Nederland aan wat de kwaliteit van de verschillende wateren is.