Verwaarloosde katten, konijnen, baardagaam en hond in beslag genomen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in samenwerking met de politie een flinke hoeveelheid dieren in beslag genomen. De eigenares hield de dieren in een ernstig vervuilde woning in Rotterdam en onder slechte omstandigheden op een gehuurd terrein in de gemeente Krimpenerwaard.

Verwaarloosde katten, konijnen, baardagaam en hond in beslag genomen

In de woning bevonden zich negen katten, een hond en een baardagaam. In de Krimpenerwaard werden zeventien konijnen in beslag genomen. De houdster heeft opdracht gekregen om de leefomstandigheden van twee paarden en een aantal kippen en hanen op het terrein zo spoedig mogelijk te verbeteren. Alle in beslag genomen dieren bevinden zich op een geheime opvanglocatie en de eigenares krijgt een proces-verbaal.

Onderkoeld, ziek, verwaarloosd...

Het huisadres van de eigenaar was ernstig vervuild en niet geschikt om dieren in te houden. De baardagaam zat in een ongeschikt terrarium zonder verwarming, waardoor deze onderkoeld was. Daarnaast verbleef een zieke kat in een smerige kooi.

Een zieke kat zat in een smerige kooi.

In de gemeente Krimpenerwaard troffen de inspectiedienst en politie op een gehuurd terrein zeventien konijnen van de vrouw aan zonder water en voedsel. Ook deze zijn in beslag genomen.

17 konijnen zaten zonder water en voedsel.

Twee paarden op het terrein stonden in een modderige wei zonder droge staplek. De eigenares heeft opdracht gekregen deze situatie zo spoedig mogelijk te verbeteren. Dit geldt ook voor de leefsituatie van de aanwezige kippen en hanen die in vochtige, vervuilde hokken moesten verblijven. Als de eigenares geen gehoor geeft aan de waarschuwingen, dan leidt dit tot nieuwe sancties.